Как остаряват хората от различните зодии?

Овен

Възрастта е до време

По принцип Овните са прекалено заети, за да мислят за възрастта си. Мъжете Овни не остаряват, само стават по-съвършени с годините. А жените стареят до време - докъм 35-ата си година. След това не мърдат от тази възраст поне още 10-15 г., когато в крайна сметка се решават да навършат 39. В много редки случаи, когато Овенът е природно интелигентен и ерудиран, съумява да приеме, че животът си има естествен и необратим ход. Но не и да се примири с това. Докато Овните са заети с нещо - работят, покоряват нови висини, поставят си трудни за изпълнение задачи - старостта не бърза да ги сполети. Разбира се могат да се развият свързани с възрастта заболявания, но представителите на този знак ще се опитват да не им обръщат внимание и ще продължат да бъдат активни и да се радват на живота. След пенсиониране Овните се стараят да разнообразят ежедневието си и започват да се занимават с неща, за които не им е оставало време преди. Могат да пътешестват, да си намерят ново хоби или дори да се запишат на образователни курсове. Внуците могат да се превърнат в смисъл на живота им и също да не ги оставят да се залежават.

Телец

Без много суетене

Телците остаряват естествено и без много суетене. Носят годините си с достойнство, но има защо - те не се сбръчкват, те се патинират. Стават като добре огладени от водата гондоли, които се носят грациозно към залеза. Макар че според някои такива широки гондоли няма. За Телците се твърди, че с напредването на възрастта напредват и по скалата на кантара. В основата на този слух е пословичната любов на Телците към вкусната храна. С годините стават непоносимо твърдоглави. Инатът и упорството на Телеца с възрастта се превръщат в истинска мания. Представителите на този знак стават деспотични старци, които "строяват" по-младите си роднини, продавачите в магазина, лекарите в поликлиниката и недостатъчно тихите съседи. Безсмислено е да спорите с Телец, дори ако го правите за негово добро. След пенсиониране винаги ще имат с какво да се занимават. Телците са сигурно единственият знак, който е способен на стари години да си готви сложни и засукани ястия само за себе си.

Близнаци

Неусетно почти

На всеки десет Близнаци един не успява да доживее до дълбока старост и да разказват как е. Бил е убит от някой нервак - вероятно Дева, която не е издържала на безкрайното им бърборене. Близнаците остаряват неусетно, да не кажем направо незабележимо. Като правило представителите на този знак младеят. Макар че действително улягат с възрастта, те няма как да се променят коренно. Затова и на преклонна възраст Близнаците са интересна и приятна компания. Старостта им е пряко зависима от здравословното състояние. Ако са избегнали негативните последици на бурната си младост, ще си поставят нови цели чак до старини и ще се стремят енергично към тях. Новите впечатления завинаги ще си останат смисъл на живота им, така че Близнаците или ще работят до последния си дъх, или ще се заемат с приложно изкуство. Ако обаче представител на този знак се разболее, той ще стане много предпазлив, ще си "колекционира" методи за лечение, ще ограничи физическата активност и просто ще "замръзне" в опит да изкара по-дълго. При това обаче ще си запази поне едно хоби.

Рак

Със съпротива

Раците ще прибегнат до всевъзможни средства за възвръщане и съхраняване на младостта. Мъжете може да започнат да се боядисват, да си присаждат коса или да носят тупе. Жените не биха се поколебали да изпробват инжекции с хиалуронова киселина, кислород под налягане, лазерен или карбонов пилинг и всякакви други средства за мъчение. И жените, и мъжете, родени под този знак, са суетни и се стараят да поддържат ако не красива, то поне приемлива фасада, независимо на колко години са. Раците обикновено са натрупали солидни спестявания на старини и това им позволява да се чувстват защитени. При това обаче харчат средствата си малко неохотно. Правят изключение за внуците си - на тях Раците нищо не могат да откажат. Колкото повече деца имат около себе си, толкова по-щастливи се чувстват представителите на този знак. В общи линии Раците остаряват хармонично, те попиват любовта и уважението на близките си и им отплащат с добрина, полезни съвети и грижи. Ракът често е свързващото звено в едно семейство и това му позволява да се наслаждава на старините си.

Лъв

Не стареят, те узряват

Макар че рядко се случва да младеят за годините си, представителите на този знак не стареят - те узряват. Жената Лъв става матрона, мъжът - патриарх. На Лъвиците разбира се им е по-трудно да приемат настъпването на третата възраст, и това е нормално. Липсват им най-вече възхищението и вниманието, което са предизвиквали с красотата си в младежките години. Въпреки това успяват да приемат философски напредналата възраст, особено ако са в добро социално и финансово положение. Интензивността на остаряването на Лъва зависи от това колко рано е съзрял. Ако е успял да "удължи" детството и юношеството си, ще остане за дълго здрав и изпълнен със сили. Ако обаче му се е наложило още на невръстна възраст да поеме огромна отговорност, старостта ще го сполети много по-бързо. Във всички случаи представителите на този знак с възрастта изискват все повече почит и уважение от околните. И са готови да се отплатят за това - лъвовете с удоволствие помагат материално на роднините си, правят им подаръци и се грижат за тях. За Лъва е важно да се чувства незаменим и необходим и ако получи това, ще има щастливи старини.

Дева

Вземат мерки

Защо не си ги питате сами, ако ви стиска? Девите умеят да се шегуват с годинките, но всеки ваш намек, че вече не са така млади, красиви и дръзновени, ще ви струва скъпо. Те толкова се ужасяват от възрастта, че отрано вземат мерки. Затова и изглеждат доста по-добре от повечето си връстници. За съжаление с възрастта характерът им се обостря и се превръщат в типичната зла възрастна роднина, която тормози цялата рода и накрая надживява всички. Девите толкова се ужасяват от старостта, че от млади се грижат за здравето си, редовно ходят на прегледи, стараят се да контролират теглото си. Всичко това им дава шанс не само да живеят по-дълго, но и да останат активни и енергични на старини. При това обаче характерът им не става по-добър с възрастта. Стремежът им да критикуват всички наред се задълбочава, стават сприхави, а любовта им към чистотата прераства в страх от мръсотия - рипофобия. Със старец-Дева не се живее лесно. За сметка на това той се чувства напълно комфортно както сам, така и сред други хора.

Везни

Суперстар, то е ясно

Везните стареят кокетно. От една страна, защото кокетират с възрастта си, от друга страна, понеже са си кокетки и не биха искали някой да ги смята за стари. Истината е, че старостта ги отвращава. Страхът, че може да са непривлекателни, ги подтиква да предприемат всякакви мерки. В това число и пластични операции. Заради усилията, които полагат в борбата с бръчките, побелелите коси и увисналите кожи, повечето Везни наистина младеят и хубавеят дори и в напреднала възраст. За Везните най-важният показател за остаряване е загубата на привлекателния външен вид. Затова те се стараят възможно най-дълго да изглеждат млади. Ако безбройните кремове, маски и процедури нямат нужния ефект, те са готови да прибегнат до пластична хирургия. Това важи не само за жените. Мъжете-Везни, особено ако сферата им на работа е свързана с публични появи, също са много загрижени за младежкия си вид. Точно заради това сред представителите на този знак има толкова много красиви хора на напреднала възраст. Везните обикновено запазват и завидна острота на ума, освен ако не им се "разхлопа дъската" още преди да навършат 50 години.

Скорпион

С див ужас

Виждали ли сте 25-годишен Скорпион да крие годините си, понеже е "много стар"? Страхът от старостта им е вроден и се проявява още в младенческа възраст. Докато другите бебета гукат и си играят с пръстите на краката, малките Скорпиончета трескаво разсъждават как да накарат майка си да им купи крем против бръчки, след като още не говорят. С настъпването на истинската старост те бързо се примиряват с бръчките и се концентрират върху хипохондрията си. Скорпионите често се превръщат в мрачни старци, склонни да да възприемат света негативно. Плашат роднините и познатите си с мъгляви и злокобни пророчества, гледат отрицателно на всичко и не умеят да се радват на живота. Представителите на този знак се заяждат с хората, които се грижат за тях. Старият Скорпион често си мисли, че всички наоколо му дължат нещо. Впрочем има и друга категория Скорпиони. Онези, които като млади не само са осъзнавали сексуалността си, но и са я използвали активно, продължават по инерция да инвестират средства във външния вид и здравето си. За целта харчат почти всичко, с което разполагат. Това обаче не винаги ги разсейва от увлекателната игра на име "дай да скапя живота на всички наоколо".

Стрелец

Кой е остарял?

За някои може би звучи невъзможно, но с напредването на времето Стрелците не стават по-разумни, напротив - вдетиняват се още повече. Така след като прехвърлят на попрището жизнено средата, годините им започват да намаляват и към зряла пенсионна възраст вече са същински пубери. Те се носят в младежко облекло, общуват с по-млади от тях хора. Всъщност цялата тази промяна на обратно се извършва само в главите им. Телата им си стареят като на всички останали. Стрелците съвсем осъзнато избягват да мислят за наближаващата или вече настъпилата старост. Крият се от нея зад младежки стил на обличане, модерни аксесоари и общуване с много по-млади хора. Ако на младини са спортували активно или са водили здравословен начин на живот, успяват дълги години да останат независими от възрастта си. Ако обаче животът им винаги е бил леко аморален, опитите да отложат неизбежното ги превръщат в смешни, правещи се на млади старци с лица, набраздени от дългогодишните пороци. Освен това уязвителният им начин на общуване отблъсква от тях дори хората, които десетилетия наред са им били верни приятели.

Козирог

Старчета разбойници

Не се страхуват особено от настъпването на старостта. Подобно на Стрелците, Козирозите също се подмладяват с възрастта. Като деца са сериозни малки деденца и бабички. През пубертета преминават решително и мъдро, въоръжени с акъла на зрели хора. След 40-ата си година стават жадни за живот и безотговорни като тийнейджъри. От 55 нагоре от тях може да се очакват всякакви лудории. Нещо като "Старчетата разбойници" на Бети Уайт. Опа! Тя също била Козирог. Този знак посреща старостта без излишни терзания. Само в този период от съществуването си те наистина започват да се наслаждават на живота - на младини и на зряла възраст просто не им остава време за това. Те постоянно и неотклонно напредват към поставените си цели, без да си дадат почивка за удоволствия. На старини Козирозите си наваксват пропуснатите радости. Намират си нови увлечения, започват да посещават светски събития, намират си приятели и дори започват романтични връзки. Затова за тях "залезът" е своеобразен "изгрев" - вече са постигнали всичките си цели и могат просто да си поживеят с удоволствие.

Водолей

С обида към съдбата

Те са добре облечени, добре гримирани, фризирани и отлично смазани машини. С възрастта вниманието, което отделят на външния си вид, не намалява, напротив  - задълбочава се. Водолеите са наясно, че рано или късно всеки остарява. Това, което ги притеснява, е, че те също са включени в категорията „всеки“. Очевидно е по погрешка, но как да оправят този проблем? Докато работят по въпроса, не ги безпокойте с намеци, че са възрастни или дори зрели. Говорете за тях като за вечнозелени дървета. Водолеите са много чувствителни към течението на времето, затова се стараят да изпълнят всеки свой ден със смисъл. Те се грижат старателно за външния си вид, обожават красивите дрехи и скъпите аксесоари, пътешествията и общуването. С възрастта това не се променя, но става по-интензивно. Колкото е по-стар представителят на този знак, толкова по-силна жажда за живот изпитва. Това му помага да остане в тонус до сетния си дъх. Освен това ако Водолеят на младини се е старал усилено да запази имиджа си и е бил загрижен за мнението на околните, на старини той се отпуска, което обикновено е добре за него.

Риби

Не им личи

Стара Риба виждали ли сте? Те само стават по-големи. И още по-големи. И люспите им стават по-раздърпани. Но чак пък стари…Рибите от ранно детство не са наясно на кой свят се намират, така че и деменцията не им личи. Няма как да се разпознае остарялата Риба. Тя може да е елегантна дама с капела и перли или пък бойна мацка с бермуди. Рибите остаряват красиво. Тук не става въпрос за външния вид, просто с възрастта представителите на този знак започват да излъчват особена вътрешна светлина, която ги прави още по-забележителни. Освен това те се стараят да не досаждат на околните и не се стремят да им увиснат на врата. Докато имат сили, Рибите ще правят всичко самостоятелно, без да търсят помощ и дори отхвърляйки предложената такава. За тях е важно да не бъдат бреме за никого, а силната им воля, която на младини не винаги се забелязва, им позволява дълги години да останат на крака и дори да подкрепят по-слабите си роднини и приятели. Многото разочарования може да ги подтикнат към злоупотреба с алкохол или други субстанции.

По материали от интернет

Източник: http://woman.hotnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини