10 фирми с награди за социална отговорност от община Хасково

    10 фирми, които развиват дейност на територията на Хасковска община получиха грамоти от местната администрация за „Социално отговорна компания - партньор на община” за изтеклата 2016 г.

    „Финакорп“ ООД, „Делена ДД“ ЕООД, „Родина Хасково“ АД, „ПИМ“ ООД, „Донидо машин индъстри“ АД, „Аида Тур“ АД, „Алфа и зет България“ ЕАД, „Каменица“ АД, „Еском“ ООД и „Скай Монт“ ЕООД са отличените компании по време на петата церемония на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ - „Гласът на българския бизнес”, която се проведе днес в зала „Хасково“.

    Инициативата се осъществява съвместно с ръководствата на общините от областта. Номинирани за наградите бяха общо 25 компании, които развиват дейността си на територията на всяка една от общините.

    Наградата е учредена по предложение на регионалната структура на КРИБ, като целта й е да повиши и популяризира усилията на фирмите в областта на корпоративната социална отговорност. По покана на КРИБ общините в Хасковска област номинират вече за пети път компаниите, за които смятат, че са най-социално отговорни. За тази цел в общините се съставят специални комисии, които определят номинациите. Критериите за номинации са свързани с участието им в обществено значими проекти на местната и националната власт по отношение на благоустройството и устойчивото развитие на съответната община, програми за благотворителност, инвестициите в инфраструктура, здравеопазване, образование, спорт и култура, платени данъци и такси.

    „Хасковска област е една от областите с най-голям потенциал на развитие. Сигурен съм, че заедно с вас, компаниите социално-отговорни партньори на общините ще правим и за напред така да се знае, че Хасковска област трябва да бъде номер 1.“, каза при откриването на церемонията по награждаването председателят на КРИБ в Хасково Стефан Димитров, който е и учредител на наградите през 2013 година. Той добави, че през последните години има раздвижване на нови инвеститори в нашия район.

    Сред гостите на събитието беше и проф. Николай Вълканов, зам.-председател на Управителния съвет на КРИБ. „Радвам се, че безработицата в Хасковска област стигна такива граници, които са гордост за всяка една община – 5-6%. Това показва, че тук има действително добър и светъл бизнес, тук компаниите работят на светло, а така се създава държава.“, заяви проф. Вълканов, който е носител на приз „Мистър икономика 2012 г.“

    На наградите присъства и генераленият консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани, народни представители от 44-то НС.

    За първи път тази година КРИБ учреди три специални награди. Първата специална награда е за „БИД” ЕООД Димитровград за Социалноотговорна компания, осигуряваща устойчива заетост на хора с увреждания, за преодоляване на социално-икономическата им изолираност. В областта на развитие на екологичен и селски туризъм е втората новоучредена специална награда. Тя беше присъдена на ЕТ “Мирослав Хусков“ от ивайловградското село Плевун. Третата специална награда взе хасковска фирма „Скай монт“ АД, отличена за компания, която подпомага устойчивото развитие и внедрява иновативни материали и технологии в производството си.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ва
      Васко
      40 -4
      18:06, 23 май 2017
      И какво и е социалното на Делената - че бачкат като идиоти и е пълно с хора се без договори. Понякога са на 12-14 часов работен ден като има износ. Почват в 6 и се прибират след 20 часа. Бахти нагласацията.
      • Ив
        иван
        5 -2
        20:36, 23 май 2017
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      By
      bydlo
      19 -4
      18:08, 23 май 2017
      Така като ви гледам да ви напомня че сега се вика " Итърнал Френдшип " а не " Вечна дружба "....а и почти забравих на банкета да не пеете Катюша ей че в земята ще потънем от срам.
    • 3
      --
      -----
      23 -3
      20:12, 23 май 2017
      Тука има грешка - наградите са за имитация на социална дейност!
    • 4
      Ве
      Велко
      20 -4
      20:21, 23 май 2017
      Прав си Васко. Нагласация. Много соци...ализъм на показ. Тези от снимките добре си живееха и тогава и сега. Следващите награди ще са за най-добра комунистическо отговорна компания. Дерзайте другари!!!
    • 5
      Де
      Де е България
      21 -1
      21:16, 23 май 2017
      Тъжно! При водещата новина на НСИ /Статистиката/, че средната заплата в Хасковско е 650-700лв бруто, а чисто колкото минималната работна заплата. Да се раздават награди...?!? Безработица 5-6%, всички останали или са в чужбина или работят на минималната заплата. Тъжно...
      • Ба
        Бай ЙУХ
        11 0
        06:54, 24 май 2017
        Ами решили да си направят активно мероприятие та да ги отразят в медиите веднъж и тях. Така няма да ги псуват поотделно хората
    • 6
      Ст
      Стъргела
      19 -1
      21:26, 23 май 2017
      Мъка, мъка...то няма производство в Хасково , а те се пеняват да си дават награди...НЯМАТ ПОКРИТИЕ...
    • 7
      Го
      гого
      19 -1
      21:44, 23 май 2017
      Това момченце Стефчо Димитров не спря да си прави реклама!!!!!!!! Най отпред баща му с боядисани коса и мустаци,каква суета!! Това са крадците на прехода и техните наследници!!!!
      • Хъ
        Хъкълбери Фин
        4 0
        17:13, 24 май 2017
        Ами какво да прави момчето, като мама и тати го бутат напред.
    Последни новини