Константин Атанасов излиза в отпуск, Общината търси временно изпълняващ длъжността на главен архитект

Преди минути до медиите бе разпратена позиция на кмета на Асеновград Емил Караиванов по повод повишения итерес към образуваното досъдебно производство. Ето какво се казва в нея:

"Асеновград е на броени дни от Празника на града, 28 май. С вълнение се готвим за церемонията по удостояване на достойни наши съграждани с най-високите почетни отличия на Oбщината. Всички асеновграчани и гости на града участваме в Майските културни празници, предшестващи по традиция Деня на Асеновград. В общината са на ход важни инфраструктурни, благоустройствени и социално значими проекти. Като кмет на общината знам, че всичко това е важно и се оценява от асеновградчани.

Преди няколко дни Община Асеновград попадна във фокуса на обществения интерес във връзка с действия по образувано досъдебно производство.

Затова по повод извършваните процесуални действия в общинска администрация по досъдебното производство, държа да оглася позицията си като кмет на община Асеновград. Правомощията ми на кмет и работодател на служителите в общината са били винаги на страната на законосъобразни процедури по възлагане на дейности и услуги с бюджетни и други публични финанси.

Като кмет бях информиран от органите на прокуратурата по досъдебно производство, за целите на което Общината съдейства с изискваната документация. Заради нуждите на разследването съдействам служителите на общинска администрация да участват в изясняване на обстоятелства, които са били предмет на досъдебното производство. Чрез публичното огласяване от страна на прокуратурата разбрах за повдигнато обвинение спрямо главния архитект на община Асеновград, арх. Константин Атанасов. Оставам твърдо на позицията за оказване пълно съдействие на разследването за всеки казус, предмет на досъдебното производство.

Вече огласих, а сега отново потвърждавам, че по закон правомощията на главен архитект е невъзможно да бъдат прехвърляни на други лица. Въпреки това, с цел да не се въздейства на активния ход на досъдебното производство, решението ми е главният архитект Атанасов да излезе в отпуск, като ще се съобразя изцяло с евентуални изисквания на прокуратурата. Това налага намиране на временен законосъобразен вариант за заемане на длъжността "Главен архитект на община Асеновград" от друго правоимащо лице, за да продължи административната работа в Общината."

По неофициална информация арх. Константин Атанасов е пуснат под гаранция от 5 000 лв.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини