Ислямска държава пое отговорността за взрива на "Манчестър Арена", Мей свика COBRA

Жертвите на терористичния акт са 22, ранени при взрива са 59 души, съобщи The Guardian, като цитира представител на полицията в Голям Манчестър.

"Ислямска държава" пое отговорността за терористичния акт на "Манчестър Арена", предадоха световните агенции. Терористите са публикували видео изявление в социалните мрежи.

Терористичният акт е дело на един човек, който е донесъл със себе си взривното устройство, съобщи  Reuters, като цитира заявеното от полицията. Терористът е загинал на място. Въпреки че полицията смята, че нападателят е действал сам, се разследва дали е имал съучастници.. Полицията е уверена, че "мъжът е донесъл със себе си самоделно взривно устройство, което е задействал".

Сред загиналите при взрива на "Манчестър Арена" има деца, съобщи Reuters, позовавайки се на британската полиция 

Единичен взрив избухна след края на концерта на Ариана Гранде, около 23:35 часа местно време на "Манчестър Арена" Разкази на очевидци свидетелстват за хаоса и ужаса на стадиона, който е с 21 хил места и е бил пълен. Голяма част от публиката е била деца и тийнеджъри. Часове след атаката все още има хора в неизвестност. Майка не може да открие петгодишната си момиченце, друг тревожен родител издирва 15-годишната си дъщеря, отишли на концерта с приятеля си. Той е в болница, а момичето е в неизвестност, телефонът му не отговаря.

Полицията в Манчестър призова жителите и гостите на града да се въздържат от посещения на централната му част. В момента експерти работят на мястото на взрива и в близост до "Манчестър Арена". 

Много оте централните улици са города отцепени от полицията. Практически напълно са спрени заминаващите и пристигащите влакове на гара "Виктория", до която се намира стадионът  "Манчестър Арена".

Тереза Мей свика заседание на комисията за извънредните ситуации COBRA, което е насрочено за 9:00 местно време. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини