От края на юни ще можем да се качваме и да слизаме от магистралата на Плодовитово и в двете посоки

Започна строителството на липсващата част от пътния възел на АМ „Тракия“ до село Плодовитово.

Заслугата е резултат от  съвместните усилия на кметовете и администрацията на засегнатите общини , като основната тежест понесе Иван Танев – кмет на община Братя Даскалови.

Най-трудната част е била осигуряването на терен, на който да бъде построен пътния възел. Необходимите 5,4 дка са били в два имота, единият които е имал 32 наследници. Венета Иванова от ОбА  разказва, че отделените средства за закупуване на терена или за извършена замяна са несравнимо по-малко от изразходваните усилия за издирване на собствениците, загубено  време и гориво за извършването на сделките и съгласуването на документацията, провеждането на процедури  и други.

Крайният срок за построяване на възела е 1 юли, но изпълнителите от Пътно-строителна техника АД – София са обещали да съкратят времето за изпълнение. Цената е 800 000 лв., което е два пъти по-малко отколкото предложената цена от друга фирма, която е декларирала, че ще  построи възела за 6 дни.

Проектът е бил обжалван във всяка фаза – от еколози и от конкурентни изпълнители. Мнозина считат, че с началото на строителството е приключила една сага, ходене по мъките и вече сме съвсем близко до завършването на възела. Всичко това е продължило почти 9 години.

Пътният възел е от изключително значение за икономиката на региона – благодарение на него е улеснен достъпът до най-голямото тържище на селскостопанска продукция в България.  Той е важен за пътуващите и за спедиторските фирми. Той е необходим не само за пътуващите по автомагистрала „Тракия“, но и за тези, които се качват на АМ „Марица“.

Очаква се в началото на активния туристически сезон да се поздравим с новото съоръжение.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    За
    За новината
    8 0
    16:16, 22 май 2017
    Наистина добра новина! Най-после!
  • 2
    Бр
    Браво
    3 0
    16:48, 22 май 2017
    "Като основната тежест понесе Иван Танев-кмет на община Братя Даскалови"
  • 3
    Пъ
    Първомаец
    0 0
    12:55, 23 май 2017
    Хубава новина. Жалкото е, че ако затворят моста на марица, първомайци няма да можем да ползваме новото съоражение.
Последни новини