Футбол, баскетбол и мажоретки за Деня на спорта днес в Хасково

Множество прояви в деня на спорта 17 май организира община Хасково, съобщиха от администрацията. В 14 часа  започва състезание по стрийтбол пред зала „ Дружба“. В него могат да участват момичета и момчета до 12 години и смесени отбори до 14 години. Ще има състезание за стрелба от далечно разстояние и последователно вкарване на наказателни удари, като за тези надпревари няма ограничение във възрастта на участниците. За победителите са предвидени предметни награди. Записването на участниците е в 14 часа пред зала „Дружба“. В 17 часа е началото на  Детски футболен турнир за деца родени през 2009 година. Място на провеждане - спортни площадки парк „Авеню“. В турнира ще участват:   АФК „Хасково“, ФК „Хасково 1957“, СК „Слънце“, ФК „Респект“, УФК „Асти –АБ“. Според правилата всеки играе срещу всеки, времетраенето на мачовете е 15 мин. Всеки клуб ще получи грамота за участие, а победителят купа, за отличилите се футболисти са предвидени предметни награди.  В 18 часа в зала „ Дружба“ започва приятелска среща  между БК „Хасково“ и „Розова долина“ – Казанлък кадети до 16 години .

18,30  започва „ Спортът е моята дрога“ - проявата е организирана от Превантивно- информационния център по наркотични вещества към Младежки център. Началото ще постави шествие на   учениците от Спортно училище „Стефан Караджа заедно с мажоретния състав до сцената на площад „Свобода“.  Там ще бъдат представени демонстрации на четири вида спорт-джудо, футбол, хандбал и бадминтон.

Веднага след демонстрациите е концерта на финалистката от „Х Фактор“ и участничка в настоящия сезон на „ Като две капки вода“ Михаела Маринова.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини