Абитуриентите на Първомай се разделиха с училищните знамена

    В двете училища с гимназиални класове на Първомай,  днес абитуриентите се разделиха със знамената, учителите, училището.

    Изненадващо за всички абитуриентите на СУ „Златаров“ днес бяха облечени с бели и черни фланелки на които пишеше само „Випуск 2017“. Да не са с официални, скъпо струващи тоалети е част от благотворителна акция. Решението е на самите зрелостници, подкрепено от техните класни ръководители и директора на училището, които също бяха с такива тишъртки. Средствата за официални рокли и костюми са събрани и дерени с полза на второкласничка от същото училище, която се нуждае от тях в борбата си с коварно заболяване.

    Първи бяха зрелостниците от Професионалната гимназия. В стихове и с малко закачки те благодариха на хората, помогнали им да извървят този път. Под аплодисментите на по-малките гимназисти си взеха „Сбогом“ със знамето на училището.

    Учители и ученици споделиха, че денят е изпълнен с разнопосочни емоции – от тъга, че напускат завинаги това място до трепет от предстоящото им ново начало; от радостта на успешно завършилите до съмнението как ще успеят сами в живота.

    Първият сериозен изпит за абитуриентите е след няколко дни – матурата по Български език и литература. Те отново ще се завърнат в училищата, но никога повече няма да бъдат ученици. Учители, директори, родители и приятели им пожелаха "На добър път!"

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини