Няколко умни и много полезни трикчета за бала

В месеца на баловете няколко умни и много полезни трикчета ще направят празника по-лек и красив. 

1. Независимо дали ще се гримирате у дома сами, или ще отидете на професионаелн гримьор, направете си пробен грим. Понякога докато разглеждате снимки на различни гримове, не може да си дадете реална представа как ще стои подобен грим на вашето лице. Ето защо е важно да опитвате различни визии до постигането на правилната.

2. Същото важи и за прическата - не ви съветвам на резки смени на дължини, форми и цвят в последния момент, за да не се окаже, че без да искате сте си подстригали нелеп притон, подкъсили сте много косата си или сте сбъркали тотално цвета и то ден преди голямото събитие.

3. Когато стане дума за тоалет, по-скоро се водете от фигурата си, а не от актуалните тенденции. Да, истината е, че дългите красиви рокли, които са богато обшити с дантели, камъни и др. са изключително актуални. Но не винаги модерното стои перфектно на всяко тяло.

4. А сега по същество - независимо дали сте заложили на скъп професионален, или домашен грим, задължително си носете в дамската чантичка пудра. На бала ще има много снимки и много танци и колкото и добър да е гримът, няма как в Т-зоната да не се омазни дори малко кожата ви. Затова от време навреме освежавайте визията си с малко матираща пудра.

5. Същото важи и за червилото. Честно казано, не бих ви посъветвала да се доверите на дълготрайно червило, което може да се напука и изсуши устните ви и да стои като втора кожа върху усмивката ви. Доста е неприятно. Вземете си нормално червило и от време навреме нанасяйте. Не отнема много и ще сте сигурни, че няма да има неприятни моменти.

Снимка 293554

6. Ако миглите ви са много дълги, кожата ви е по-мазна или просто сте емоционални и сте сигурни, че ще се просълзите в даден момент, задължително се спрете на водоустойчива спирала. Повярвайте, няма нищо по-грозно от размазан грим. Този мъничък трик, особено по долните мигли, ще ви гарантира красив поглед през целия ден и цялата вечер.

7. Колкото и добра да е фризьорката ви, колкото и лак за коса да е изпръскан в прическата ви, имайте предвид, че от многото движения, танци, прегръдки, със сигурност косата може и да не издържи точно толкова, колкото сте се надявали. Затова си носете в дамската чантичка няколко фиби, с които да поправяте грешки в кризисен момент. А ако ситуацията е непоправима, един съвет от мен - пуснете косата си! По-добре волна и есествена, отколкото полуразпадаща се.

8. Първо, ако обувките ви са чисто нови и не сте ги носили до момента, дори и да са естествена кожа, имайте предвид, че може да раздразнят кожата ви. Затова поставете малко от стика против изпотяване в проблемните зони - на петата и в основата при пръстите. Това омекотавя материята и не позволява кожата да се търка и разранява.

9. Второ, един супер полезен трик - обуйте дебели чорапки, след това обувките и със сешоар стоплете зоната, която ви притиска. В проблемните зони материята ще се отпусне и ще ви е по-свободно на крачето.

10. И все пак - ако не сте сигурни, че изобщо ще издържите на токчета - момичета, вземете си удобни обувки. Балеринки или кецове. По-добре с това, отколкото да се озовете боси в центъра на дансинга в полунощ. Нито е хигиенично, нито пък е красиво.

Източник: lifestyle.bg

Коментари в сайта

Последни новини