Ученици от гимназията по механо и електротехника изобретиха тестер за приятелство

    Атрактивно изобретение – тестер за приятелство, беше сред рекламните материали на една от хасковските гимназии - ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“. За целта двама души трябва да се хванат за ръка, а в този момент уредът светва и отчита приятелството между тестващите се от 0 до 100%. Апаратът е творение на ученици от 9 „а“ и „б“ клас.

    Гимназията по механоелектротехинка беше една от общо 10-те – 9 от Хасково и една от Минерални бани, които се рекламираха във фоайето на Младежки център в Хасково. На щандове всяко от училищата представя брошури, купи, медали и награди на свои гимназисти. Представители от гимназиите имаха възможност да разяснят план-приема си за идната учебна година от сцената в голямата зала в Младежки център. На подиума бяха направени и демонстрации.

    Инициативата „Панорама на средното образование“ се организира от Регионалното управление на образованието в Хасково. „Идеята е бъдещите гимназисти да направят информиран и правилен избор“, обясни старши експертът „Професионално образование“ в РУО Дарина Станчева.

    Тази година се очаква над 1900 ученици да прекрачат прага на гимназиите след 7 клас. Новоприетите след 8 клас ще бъдат около 800.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини