Нулево равенство записа "Борислав" катогост на "Любимец"

Равенство без попадения записа "Борислав" при гостуването си на "Любимец" в мач от 30-ия кръг на първенството в Югоизточната Трета лига. Така първомайци регистрираха трети "Х" в последните си три шампионатни мача.

Домакините започнаха мача надъхано и опитаха да натикат своите гости в половината им. Бориславци играеха спокойно и без напрежение парираха набезите на противника. В началните минути головите ситуации почти липсваха. Чак в 25-ата минута Шаби Османов нахлу отляво в пеналтерията на "Любимец" и центрира остро, но никой от неговите съотборници не успя да засече топката в мрежата.

В следващите минути отборът на "Борислав" трайно се настани в полето на домакините и на няколко пъти сериозно застраши вратата на съперника.

След отлична многоходова комбинация в 29-ата минута Шаби Османов се оказа на стрелкова позиция, но ударът му профуча встрани от целта.

Към края на първата част футболистите на "Любимец" успяха да изравнят играта и да направят няколко добри атаки не и без любезното съдействие на първомайските защитници. В 37-ата минута двама нападатели на домакините се врязаха в наказателното поле на "Борислав", но Васил Кузманов с вещина отрази изстрела на Марчо Йовов. След изпълнението на ъгловия удар Димитър Цонев стреля с глава, но Кузманов отново спаси вратата си.

Бориславци започнаха активно втората част и в 50-ата минута Динко Митрев нахлу в наказателното поле и бе пресиран от двама противникови защитници, които го събориха на тревата, но реферът Павел Павлов подмина явното нарушение срещу първомайския футболист. Шест минути по-късно Шаби Османов дриблира фронтално срещу вратата на "Любимец", финтира защитник на домакините и миг преди да се озове на стрелкова позиция, бе спънат на линията на наказателното поле, но реферът Павлов отново не намери смелост да отсъди нарушението.

В 59-ата минута Васил Колев проби отдясно и центрира остро във вратарското поле, където Динко Митрев засече топката, но ударът му бе блокиран.

Домакините пропуснаха добра възможност в 72-ата минута, когато Димитър Димитров проби отляво, вратарят Кузманов се хвърли в краката му, рикоширалата топка обаче се върна в краката на нападателя, който от малък ъгъл я насочи към опразнената врата, но притичалият Георги Неделчев я изрита далече.

Футболистите на "Любимец" се хвърлиха в отчаяни атаки и в 77-ата минута Георги Колев стреля отляво, но Васил Кузманов затвори ъгъла. Две минути след това опасен диагонален удар профуча на сантиметри от горната греда на първомайската врата.

В последните минути на мача в главно действащо лице се превърна главният съдия Павел Павлов, който се опита да набута гостуващия отбор в половината му. Всяко единоборство бе отсъждано в полза на домакините, които на практика играеха с 10 човека. До края на мача на терена остана президентът им Атанас Сталев, който повече стоеше край тъч линията и ръкомахаше, отколкото да върши полезни неща на игрището. За сметка на това таранът на "Борислав" Андрей Атанасов почти не успя да играе с топката, тъй като всеки негов опит да се пребори за топката бе спиран с нарушение в нападение.

Все пак в 90-ата минута Атанасов успя да надбяга защитниците на "Любимец", вряза се отляво в пеналтерията, но от аутлинията не успя да подаде на свой съотборник.

Драмата в мача настъпи в четвъртата минута на даденото от съдията Павлов триминутно продължение. Нападател на "Любимец" се строполи без да бъде докоснат пред наказателното поле на "Борислав". Реферът моментално наду свирката, отсъждайки пряк свободен удар на линията на пеналтерията, заради което целият отбор на гостите бурно протестира. След изпълнението му топката прелетя далеч над вратата, а второто полувреме продължи цели 51 минути.

10 май 2017 г., Любимец, Градски стадион - 61 зрители

ЛЮБИМЕЦ - БОРИСЛАВ 0-0

"Любимец": Емил Даракчиев, Милен Савов, Георги Гайдаров, Димитър Цонев, Емил Асенов, Николай Иванов, Ивайло Тодоров, Марчо Йовов (60` Димитър Димитров), Георги Колев, Атанас Сталев, Димитър Байдаков,.

"Борислав": Васил Кузманов, Джунейт Узунов, Апостол Павлов, Радослав Влашев, Георги Неделчев, Пейо Батинов, Николай Ангелов (85` Христо Иванов), Динко Митрев (72` Александър Стойчев), Андрей Атанасов, Шабан Османов, Васил Колев.

Съдии: Павел Павлов, Красимир Енев, Динко Терзиев (Ст.Загора)

К.Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини