С концерт "Ивушка" отбелязаха двата празника на 9 май

Изображение 1 от 3


    За десета поредна година Съставът за руски песни „Ивушка“ отбеляза 9 май с голям концерт – почит към два големи празника. По решение на историята, музикантите, солистите и ръководителят на формацията Наталия Георгиева обединяват своите усилия в името на Победата над хитлерофашизма и Деня на Европа.

    Затова музикалните изпълнения на инструменталистите включваха произведения не само на руски, но и на европейски композитори.

    Ана Сиракова изпълни любими и по-малко познати песни. Изяви се и Лиляна Делян Караславова, а една от песните тя представи в дует със своята братовчедка Деница Караславова.

    Втората част от концерта беше посветена на песни и мелодии, станали популярни по време на войната или от филми посветени на нея. Преходът беше направен от водещата Атанаска Велчева, която с факти и цифри разказа за цената на най-безумната и жестока война в историята на човечеството.

    Разтърсващо прозвуча финалната песен - „Белоруската гара“, изпълнена от всички участници в концерта. Председателят на читалището Иван Караславов благодари на състава за вълнуващият концерт и използва случая да се отбележи 80- годишният юбилей на най-възрастния изпълнител в читалището – акордеонистът Динко Терзиев.
    Караславов говори за приноса му като корепетитор, преподавател и изпълнител в различни читалищни състави през 60 –те години, отдадени на читалището, благодари, връчвайки му парична награда и поздравителен адрес. Зам.- кметът Николай Митков го удостои с Почетния знак на града.

    Всички изпълнители получиха цветя от организаторите и кошници с цветя от Общината и Общински съвет на БСП.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини