"Къща от карти" - президентът Андърууд се готви за 6 мандата (видео)

Американският народ не знае кое е най-доброто за него. Аз знам. Знам какво точно им трябва", заявява президентът на САЩ на съпругата си, с която са олицетворение на неудържима машина за интриги, зло и убийства.

"Те са като малки деца, Клеър. Трябва да държиш лепкавите им пръстчета и да триеш изцапаните им уста. Да ги научиш да различават правилно от неправилно. Да им кажеш какво да мислят, как да чувстват и какво искат. Те дори се нуждаят някой да им помогне да сбъднат най-лудите си мечти, за изковат най-лошите си страхове. За тяхно щастие, те разполагат с мен. Те имат теб. Андърууд през 2016, 2020, 2024, 2028, 2032, 2036. "Една нация под Андърууд."

Създателите на популярния политически трилър сериал "Къща от карти" (House of Cards), разпротраняван от платформата "Нетфликс" неслучайно обявиха датата на новия, пети, сезон (30 май) точно в деня на встъпване в длъжност на президента Доналд Тръмп. Сега в първия клип те обещават една още по-мрачна перспектива - няма отърване от Франк и Клеър Андърууд, въпреки че Конституцията на САЩ ограничава мандатите на държавния глава до два последователни. Семейството се кани да управлява поне още шест мандата.

Предишният сезон приключи посред предизборна кампания от 2016г. с основен съперник - младият губернатор републиканец Уил Конуей, на моменти също толкова толкова безогледен в преследването на целите си.

Сценарият за сегашния е написан преди победата на Доналд Тръмп на ноемврийските избори и от сезона отсъства един от продуцентите, който е известен критик на президента. Изпълнителният продуцент Мелиса Джеймс Гибсън коментира преди време, че не е коректно да се правят паралели между екранния герой и реалния президент. "Тръмп е аутсайдер, опитващ се да взриви системата. Франсиз е точно обратното".

Тя допълва, че новият сезон ще разказва за това каква е цената на амбицията и мнозина си спомниха, че в предишния сезон Франк Андърууд заяви: "Не, не се подчиняваме на терора. Ние създаваме терор". 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини