БДЖ пуска ретро парен локомотив за 6 май

БДЖ ще организира атракционно пътуване с парен локомотив за Гергьовден, съобщи "Фокус". Пътуването ще носи името Гергьовски влак, като той ще тръгне от гара Горна Оряховица на 6 май.

„На 6 май заминаване от Горна Оряховица в 9.40 часа сутринта и в 11.20 часа ще бъдем в Трявна, като по пътя ще спрем във Велико Търново, в Дряново, и на спирка „Бачо Киро“, от където хората могат да отидат до Дряновския манастир. Уточнявам, че това са само спирки, там влакът няма да престоява повече от 5 минути и хората няма да слизат, да обикалят или да си правят снимки", каза Лияна Панделиева, ръководител сектор „Връзки с обществеността“ на „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

В състава на този влак ще се включи отново Царският вагон, този на Борис III и хората ще могат да го разглеждат като музей на колела по време на самото пътуване.

Цената на билета за Гергьовския влак е 29 лева, като билетите се продават в Русе, Горна Оряховица, Велико Търново, Дряново, Трявна, София, Варна. За пътниците ще бъдат осигурени малки сувенири, уточниха от БДЖ.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини