Овчаров: Групата на Борисов, Пеевски и Гергов работи

Трето обвинение е повдигнато на Румен Овчаров. Това обяви той пред bTV, като посочим, че третата призовка като обвиняем му е връчена днес. 

"Нямам представа за какво, но групата на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Георги Гергов работи. Явно са решили, че аз съм човекът, който пречи и затова ми повдигат обвинение, а целта е да ми затворят устата", коментира той. 

По думите му Гергов е бил включен в групата, за да "укротява БСП".

Прокуратурата вече повдигна две обвинения на Овчаров за договори за концесии на мини "Бобов дол".

В интервю за Илияна Беновска Георги Гергов ме заплаши директно. Георги Гергов реши да хвърли мен на кучетата, тоест на медиите на Делян Пеевски. Но не аз съм участвал в този сценарий, не аз съм поканил Сашо Дончев и Сотир Цацаров в своя кабинет, посочи Овчаров по повод скандала с разговора "Цацаров – Гергов – Дончев".

"Това, което се е случило в неговия кабинет, е това, което се случва в една паралелна държава. Гергов е механизмът, чрез който действа паралелната държава", заяви Овчаров.

Той посочи, че идеята да се иска оставката на Гергов е била на лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Бойко Борисов и Делян Пеевски никога няма да бъдат разследвани. Срещу тях няма да има обвинения. Нито за "Булгартабак", продаден на безценица. 30% от капитала на "Булгартабак" сега се продава за 110 млн. евро. Преди години целият капитал бе продаден за 100 млн. евро. Никой няма да разследва това", каза още Овчаров.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини