Около 300 хиляди автомобила напускат София за уикенда

редно около 300 000 автомобила напускат столицата при по-дълги почивни дни. Много граждани ще съберат почивните дни около първи май с тези около Георгьовден, каза днес началникът на сектор "Пътен контрол" в отдел "Пътна полиция" към Националната полиция главен инспектор Росен Рапчев, цитиран от агенция "Фокус".

На специална пресконференция той увери, че е създадена организация на всички входове и изходи на София", като на местата, където могат да станат тапи, ще има полиция, която ще подпомага трафика.

Като най-тежки участъци главен инспектор Рапчев посочи изходите на София, автомагистрала "Хемус", особено около тулените "Витиня" и "Ечемишка", където се ползва по една тръба и за двете посоки. От пътната полиция апелираха към шофьорите да не използват аварийните ленти за придвижване, тъй като това създава проблеми, ако има някакъв инцидент.

КАТ: Не е нужно обявяване на алтернативните маршрути

"Алтернативни маршрути за движение, когато се образуват задръствания, винаги има, не е нужно да се обявяват. Не можем предварително да определим къде ще се образуват големите тапи", коментира инспектор Рапчев.

Инспектор Николай Крушарски от отдел "Пътна полиция" към СДВР уточни, че контролът през почивните дни ще бъде засилен по отношение на проверките за алкохол, наркотични вещества и правоспособност, като и едно от най-опасните нарушения – движението с превишена скорост. 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини