Почина бивш кмет на Асеновград

На 89-годишна възраст ни напуска Илия Алексиев, един от знаковите кметове в новата история на Асеновград. В съболезнователен адрес до семейството му кметът Емил Караиванов сподели своите впечатления и поднесе почитания към паметта на Алексиев, оставил ярка следа в управлението на общината през 80-те години на 20-ти век и вписал се завинаги като асеновградчанин, отдал 8 години от живота си за достойното име на Асеновград.

"Не съм първият кмет, който е успял да се ползва от безценния опит на Илия Алексиев. Но имах щастието да съм този, който имаше най-дълго време шанса да черпи от мъдростта на опита и съветите му. Неговото отношение към просперитета на Асеновград и по-добрия живот на асеновградчани завинаги има запазено място в летописа на общоградската ни почит. Като настоящ кмет на Асеновград изказвам най-искрени съболезнования към семейството на Илия за неговата загуба. Мъката на семейство и близки хора в такъв тежък момент е неизмерима.

Скъпо опечалено семейство,

Всички ние, администрацията на община Асеновград и неговите съграждани, сме съпричастни към мъката ви. Но точно в този момент искам да ви кажа, че асеновградчани като Илия Алексиев никога не се забравят, те остават пример за подражание и следване на ценности. Повече от убеден съм, че името на г-н Алексиев завинаги ще е сред еталоните за асеновградски кмет и общественик, човек с открито сърце и неизчерпаем дух, от който десетилетия напред управлението на Асеновград ще черпи вдъхновение.  

Поклон пред Илия Алексиев и нека е светла паметта му."

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини