Кубрат Пулев: Ще изпратя Джонсън с една щайга кисело мляко

Кубрат Пулев е в последните си дни на подготовка за мача срещу Кевин Джонсън на 28 април в София. Двубой, в който българинът ще защитава интерконтиненталната титла на WBA. Ден по-късно е срещата между Владимир Кличко и Антъни Джошуа в Лондон, която никак не е безразлична на Кобрата.

- Как върви подготовката за мача, във форма ли е Кобрата и готов ли сте за победа?

- Добре, във форма съм. Вече почти три месеца тренирам за този мач и смятам, че съм подготвен за победа.

- Как ще посрещнете съперника? По български, с хляб и сол, или в стил Кобрата: ляв, десен?

- Аз не тая злоба към съперниците. Ще бъда гостоприемен и към Джонсън. В крайна сметка, това е спорт. Не го приемам лично. Не мразя никого. За мен винаги е било много важно да има спортсменство. Сега също ще е така. Добре дошъл е, но на ринга нещата ще придобият друг вид. Ще срещне много силни и тежки български удари.

-Какви са очакванията Ви от формата на Кевин Джонсън? Ще може ли той да измъкне титлата от българска земя, както се закани?

- Ще направя всичко възможно титлата да си остане българска. Предполагам, че е добре подготвен и няма да е никак лесно. Опитен е. Възнамерявам обаче Джонсън да си тръгне обратно без интерконтиненталния пояс. И българка за жена няма да му дам. (това е по повод заканите на американеца, че ще си тръгне с титлата на Кубрат и с българка за жена - б.р.). Ще му позволя да вземе за Америка само една щайга хубаво, българско кисело мляко, за да има да почерпи с него роднини и приятели.

- Всички в България се надяват на победа и на нов мач с Кличко. Ще се стигне ли до реванш, или ще трябва да излезете срещу Джошуа? Имате ли прогноза за мача между тях?

- И аз ще се радвам да победи Кличко. Имам да си връщам. Прогноза е трудно да се направи. И двамата са много добри боксьори, но и двамата не са непобедими, както знаем. Това е сблъсък на опита срещу младостта и силата. Все пак мисля, че Джошуа ще спечели.

- Има ли удобни съперници в бокса, или само желани? Кой е желаният следващ съперник за вас?

- Има и удобни, и желани. Примерно, Кевин Джонсън е супер неудобен противник. Корав и много крив боксьор. Ако аз мога да си пожелая съперник, то определено ще кажа - Кличко. Срещу него направих грешки, които не смятам да допускам отново. Искам да покажа, че съм по-добрият боксьор.

- Къде е личният живот на боксьора Пулев, на първо, или на второ място след бокса?

- Личният живот е много важен, но боксът като ангажимент, е на първо място. В крайна сметка, той осмисля цялата ми кариера и всичкият положен от мен през годините труд. Когато се подготвям, личният живот остава на заден план. Така трябва да бъде, за да се постигат високи цели. В името на победата.

- Разкажете ни за специалните си ритуали преди мач?

- Ритуали, нямам. Преди мач съм с екипа от хора, с които работя, един двама приятели и брат ми. Анализираме противника. Подготвям се психически и игрово, и излизам на ринга.

- Ако си представите, че сте хан на българите, какъв би бил заветът ви към тях?

- Много хубав въпрос. Бих им заръчал да вярват в себе си, да имат самочувствие и като българи, да обичат България и да гледат на нея не просто като място за живеене, а като на тяхна родина, тяхната земя. Да пазят България и да се борят здраво за нея!

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини