Официалното разследване не откри източника на дозата фентанил, причинила смъртта на Принс

Полицейско разследване за смъртта на поп звездата Принс преди година откри много силни болкоуспокояващи и доказателства, че той е бил пристрастен към тях. За момента обаче не е открит източникът на дозата фентанил, причинила смъртта му, разкриха съдебни документи, съобщи "Ройтерс". За някои от силните болкоуспокояващи, намерени в дома на музиканта, има рецепти на името на негов приятел и бодигард, показват писмените показания и обиските.

Разследването включвало и разглеждане на компютъра на Принс, телефонни разговори на приятелите му и интервюта с хора, свързани със звездата. През октомври 2016 г. случаят беше определен като "разследване за убийство" в документите, но никой не е бил обвинен.

Принс беше намерен мъртъв в имението си на 21 април 2016 година. Официалната причина за смъртта е свръхдоза на болкоуспокояващото фентанил.

Не е намерено предписание за фентанил – мощен наркотик, който е 50 пъти по-силен от хероин. Документите по случая останали запечатани до 17 април, защото прокурорите се страхували, че потенциални свидетели биха избягали или доказателства биха били унищожени.

Според обиските разследващите намерили няколко хапчета, обозначени като Watson 853 – идентификаторът за генеричен хидрокодон-ацетаминофен.

Разследването също разкри други "многобройни наркотични субстанции" в разнообразни съдове, включително шишета за витамини, някои от които са предписани на бодигарда на Принс.

"Много от хапчетата са намерени на места, където Принс често прекарвал много време, като спалнята и дрешника му", пише в един от документите.

Детективите са разбрали от интервюирани свидетели, че Принс наскоро преминавал през абстиненция, която се вярва, че е причината за злоупотребата с медикаменти.

Документите показват, че някои от предписанията са на името на Кърк Джонсън, бодигарда на Принс, за да се предпази личното пространство на музиканта. Адвокатът на Джонсън не е отговорил на призивите за коментар по случая.

Разследването също показва, че Принс не е използвал мобилния си телефон и е имал няколко имейл акаунта под различни прякори. Също така не е имал редовен лекар, а екипът му е уреждал различни доктори да му бият инжекции с витамин B-12 преди представления.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини