Прокуратурата разследва убийството на лабрадора Термик

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за убийството на лабрадора Термик. Както OFFNews писа, собствениците на кучето съобщиха чрез социалните мрежи за случая - докато разхождали кучетата си, едно от тях било убито, като подозренията паднали върху двама братя, през чийто имот минало кучето. 

От прокуратурата съобщиха, че разследването се води по текстове от Наказателния кодекс, които предвиждат затвор до три години и глоба до пет хиляди лева за убийство на животно. Към момента досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител и обвинения не са повдигнати, тъй като все още не е ясно кой от двамата братя е стрелял. Пред прокуратурата те са се възползвали от правото си да не дават обяснения.

От местопроизшествието са иззети две законно притежавани ловни карабини. Престои балистична експертиза да установи с кое от двете оръжия е стреляно, като трябва да бъдат снети и следи от барут по ръцете на двамата мъже. До момента няма доказателства, които категорично да уличават един от двамата.

Първоначално братята бяха задържани за 24 часа, но по-късно са освободени, тъй като никой от тях няма повдигнати обвинения. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини