Пътят за Гърция ще "гъмжи" от полицейски патрули

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата в страната за четирите почивни дни по Великден. Особено концентрирано ще бъде присъствието на Пътна полиция по пътя за Гърция. 

Повече полицейски патрули ще бъдат разположени на главен път Е-79. Пътните полицаи ще подпомагат и регулират движението и ще засилят контролa на грубите нарушители, oбясни пред bTV началникът на КАТ – Благоевград старши инспектор Данаил Стоицов.

Тази сутрин движението на „Кулата” е спокойно, но вече се усеща, че трафикът започва да става по-интензивен. Оттам се очаква да минат хиляди автомобили в посока Гърция.

Ще засилим контрола и с мобилните камери за скорост, увери той.

В тъмната част на денонощието служителите на КАТ ще проверяват шофьорите за алкохол и наркотични вещества, ще следят и за неправоспособни водачи зад волана.

След 16 ч. ще бъде ограничено и движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, които ще бъдат спирани, за да изчакват на място до 20 ч.

Почти един милион българи тръгват на път от днес. Четирите почивни дни за Великденските празници отново ще са причина за големи задръствания по пътищата.

По-рано днес от Гранична полиция съобщиха, че на българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево има образувала се колона от около 4 км от товарни автомобили на изход, а на ГКПП Лесово колоната е от 4 км. На българо-румънската граница, на ГКПП "Дунав мост- Русе" има образувала се колона от около 2.5 км от товарни автомобили на изход и около 4.5 км на вход. На българо-гръцката граница трафикът е интензивен на изход на ГКПП "Кулата". Нормален е трафикът на всички пунктове по границите със Сърбия и Македония.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини