„Romeo & Juliet“ от Боряна и Кристина отива на национално ниво

Интерактивната дигитална апликация „Romeo & Juliet“, разработена от Боряна Вълкова и Кристина Стоева от Xа клас на СУ „Златаров“ беше класирани за националния кръг на Олимпиадата по информационни технологии. Както parvomai.net вече писа, разработката на гимназистките получи максималния брой точки на областния кръг. Въпреки това решението кой екип да продължи беше взето от компетентно жури не само въз основа на уменията и знанията на учениците, но и в зависимост от актуалността и приложимостта на продукта.

Ръководени от учителките си Таня Сребрева и Ваня Георгиева, Боряна и Кристина използваха едно от най-популярните произведения на Шекспир - „Romeo & Juliet“. Тяхното приложение има за цел да улесни изучаващите английски език да комуникират на неговия език, да им помогне за усвояване на правоговора и да развие креативността им. То включва филмови епизоди и комикси, а заданията към всеки от тях улеснява работата на учителите и я прави по- атрактивна.
Проектът на Боряна и Кристина е в направление мултимедийни приложения за ученици между 9 и 12 клас. Това е едно от 5 направления, в които са участвали над 900 предложения. Допуснатите проекти във всяко едно направление са само 20. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини