Млади огнеборци почистиха района около градски стадион

Изображение 1 от 3

    Младите огнеборци от Първомай се включиха в Седмицата на гората, организирана съвместно от Министерството на земеделието и храните и Държавно Горското стопанство, която се провежда тази година под надслов „Гората е живот“.

    Отрядите на две училища - „Св.св. Кирил и Методий“ и „Асен Златаров“ днес вместо да тренират уменията си за борба с огъня, почистиха района на градския стадион.

    Учениците споделиха, че са станали млади огнеборци защото са се надявали да е забавно, за да овладяват умения и знания за борба със стихиите, но днес са доволни да покажат своята съпричастност в борбата за опазване на околната среда.

    Те дойдоха до мястото с пожарни автомобили.

    Задачата им беше да съберат разпръснати от недобросъвестни граждани хартии и опаковки. Забавно за тях се оказа използването на специалния инструмент за залавяне на змии. Днес предназначението му беше променено, и вместо студенокръвни и опасни влечуги с него те събираха по - едри отпадъци.

    В края на месеца клубовете „Млад огнеборец“ ще влязат в битка по между си, за да излъчат най-добрия отбор – разказа един от ръководителите им инспектор Тенчо Атанасов- Те ще се състезават в две дисциплини - “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 m щафетно бягане с препятствия”. Победителят ще представи Първомай на областно състезание.
    По време на обучението младите огнеборци минават през теоретична и практическа подготовка, която им дава умения за реакция при бедствия и аварии. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Sh
      Shileto
      2 0
      23:36, 7 апр 2017
      Единственото, което трябва да се почисти около градския стадион, е Шекер Махала - само че с напалм!
    Последни новини