Министърът на отбраната е кукла на конци, президентът си позволява много, обяви Ненчев

резидентът Румен Радев си позволява прекалено много. Министерство на отбраната се управлява пряко от него и там министърът Стефан Янев е кукла на конци. Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на БЗНС и доскорошен военен министър Николай Ненчев. Той аргументира думите си със смяната на управителните съвети на няколко печеливши дружества към ведомството. По думите му те са били подменени два пъти за по-малко от два месеца.

Ненчев допълни, че във военното министерство, а и не само там, се назначават "роднини, близки, братя и сестри" на определени хора. Той дори намекна, че сестрата на Румен Радев е била назначена "в борда на летището".

Според лидера на БЗНС намесата на президента в работата на служебния кабинет си проличала и с искането му да бъде отменена наредбата за интеграция на бежанците. "Самият премиер Огнян Герджиков заяви, че така е поискал Румен Радев", каза още Ненчев.

По думите му в Министерството на отбраната са забъркани големи каши и следващият министър ще носи голяма отговорност. Той уточни, че по негово време са били заделени 12 млн. лв., които е трябвало да отидат за заплати, но вече били изхарчени за порциони. Освен това се провел конкурс за назначаване на 500 души в министерството, но това едва ли ще се случи след всички промени във ведомството.

Николай Ненчев допълни, че е време десните политици в България да се обединят, защото само те могат да бъдат контрапункт на властта. Според него проектите на Радан Кънев и Христо Иванов - "Нова република" и "Да, България", "трябва да играят важна роля в следващите разговори за дясното".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини