Pepsi спря нелепа реклама след протести

Pepsi изтегли реклама, която предизвика недоволство и обвинения, че производителят на безалкохолни напитки омаловажава скорошните протести по улиците на САЩ.

Рекламата показва как тв звездата Кендъл Дженър се включва в протест, срещу който са изпратени много полицаи. Тя успокоява напрежението, като върви пред полицейския кордон, подава му кен Pepsi.

В изявление, публикувано на сайта на компанията, Pepsi казват, че не са имали намерение да неглижират сериозни проблеми.

Сериозно осмиваната реклама беше публикувана в YouTube във вторник вечерта и след по-малко от 24 часа видеото беше недостъпно.

Близо две години в САЩ имаше протести заради насилието на полицията срещу афроамериканци, каквито са заснети и за клипа. От рекламата не става ясно за какво протестират основно младите и много  добре изглеждащи хора. Виковете им не се чуват, на плакатите пише просто "разговор" и "глас". Но няколко минути след пускането ù наблюдатели казаха, че рекламата омаловажава протестите в градове като Балтимор, Мериленд и Фъргюсън, Мисури, които избухнаха след убийствата на чернокожи от полицаи.

"Ако бях имал Pepsi, вероятно никога нямаше да ме арестуват. Кой знае? Pepsi, тази реклама е боклук", коментира ДеРей Маккесън, водещ активист на движението "Black Lives Matter".

"Pepsi трябва да изхвърли рекламната си агенция", коментира в. "New York Post".

"Може би най-озадачаващият момент е изборът на Дженър - богата, бяла знаменитост", пише "Salon".

Производителят на газирани напитки обясни, че са се опитали да отправят послание за единство, мир и разбирателство по света. Очевидно не успяхме и се извиняваме, се казва в изявлението на Pepsi.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини