Наградиха деца, нарисували добрини

    Десетки деца от подготвителни групи на 18-та детска градина „8 март“ нарисуваха куп добрини. Най-добрите художници бяха отличени от отличени от Превантивно-информационния център към Младежки център – Хасково. Първо място от едната група спечели Димитър Господинов, второто е за Димана Иванова, а трето за Берт Мюмюн.

    Първенец от другата група на 6-годишните е Виктория Георгиева, втори е Ивайло Попов, а трета – Виктория Лозкова.

    Наградите на децата раздаде директорът на центъра Жанета Матанова, която им зададе и куп въпроси, свързани с добрината, като един от тях беше „Какво означава да направиш добро“. С гора от вдигнати ръце децата дадоха множество различни отговори – да засадиш дърво, да помогнеш на свой приятел, да се грижиш за животните, да храниш птичките, да помогнеш на паднал на улицата човек и други. Именно тези добрини малчуганите бяха изрисували в своите творби.

    След като получиха наградите си всички деца поставиха на бяло платно своята ръчичка на доброто. Малкият празник във фоайето на културната институция завърши с колективна прегръдка и станаха доброволци на доброто.

    В знак на добро беше направено и Дърво на доброто с различни послания и дървена къщичка за писма на доброто.

    Идеята за конкурса за рисунка е на Превантивно-информационния център, които още миналата година решили да продължат кампанията „Дни на доброто и милосърдието“ под мотото „За да бъдем щастливи, нека направим добро“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини