Изтекоха пълните спецификации на Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+

Няколко дни остават до дългоочакваната премиера на Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+. Нови данни на WinFuture.de разкриват почти всички технически спецификации на двата смартфона.

Samsung ще използват слоганите "Best Features of Galaxy Lineup" и "Groundbreaking Design", за да промотират устройствата и да накарат потребителите да забравят проблемите с Galaxy Note 7.

Двата смартфона ще имат 5.8 и 6.2-инчови извити Super AMOLED дисплеи. Резолюцията е 2960х1440 пиксела.

Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще поддържат 18.5:9 съотношение на екрана, което е идентична пропорция с тази на дисплея в LG G6, предаде SamMоbile. Eвропейската версия на смартфоните ще се захранва от осемядрен Exynos 8895 процесор, който е допълнен от 4GB RAM и 64GB вградена памет. Допълнителен слот за microSD карти ще позволи да я увеличите с още 256GB.

Батерията на Galaxy S8 e 3000mAh, докато при Galaxy S8+ тя ще е със заряд от 3500mAh.

Устройствата работят с Android 7.0 Nougat и имат IP68-сертифицирани покрития, позволяващи да ги използвате до 30 минути на дълбочина до 1.5 метра.

Смартфоните разполагат с 3.5мм. аудио жакове и USB Type-C портове, както и сензор за пръстови отпечатъци в задната част.

Oсновните камери са с 12-мегапикселова резолюция и използват лазерен автофокус и оптична стабилизация на изображенията. В предната част има 8MP сензор за селфита. Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ ще могат да записват 4K видео.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини