Неочаквани фактори, които според науката сочат, че си по-умен от останалите

В определен етап от живота си повечето хора започваме да поставяме под въпрос интелекта си. Ако все още имаме някакви съмнения, ето няколко фактори, които според науката ни правят по-умни от останалите:

1. Поредността на раждане

Първородните деца са по-интелигентни в сравнение с братята и сестрите си, родени след тях, твърдят проучвания.

2. Има връзка между височината и интелекта

Според изследователи по-високите хора са по-интелигентни.

3. Родителите ни са умни

Гените са основен фактор и в това отношение. Специалисти от Университета на Куинсланд в Австралия установяват, че поне 20 – 40% от интелекта на детето се унаследява от родителите.

4. Свирили сме на музикален инструмент като деца

Ако сме ходили на уроци по китара, пиано или някакъв друг музикален инструмент като деца, има по-голяма вероятност да сме по-умни от тези, които не са.

5. Кърмени сме като бебета

Установено е, че кърменето носи редица ползи за здравето на детето, кърмата се счита дори и за първата му ваксина. Оказва се обаче, че децата, които са кърмени, са и по-интелигентни.

6. По-слаби сме

Изследователи откриват и пряка връзка между телесната маса и когнитивната функция. Според техните данни по-слабите хора са по-умни от тези, които имат наднормено тегло.

7. Разхвърляни сме

Ето една добра причина да продължаваме да бъдем разхвърляни, без да се притесняваме. От данни на проучване на Университета на Минесота в САЩ става ясно, че хората, които работят в подобна атмосфера, са по-креативни в сравнение с подредените им колеги.

8. Нощни птици сме

Ако сме сред онези, които остават да учат до късно вечерта, има вероятност да постигаме повече академични успехи, в сравнение с тези, които стават в 5 сутринта, за да учат.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини