7 точки по тялото, които помагат срещу болка и стрес

От думата „стрес" вероятно вече ви се повдига. От обяснението, че стресът е основната причина за повечето от бедите ви. Но има начин да си помогнете тук и сега, веднага, без да чакате посещение при масажист или деня за фитнес. Предлагаме ви няколко акупунктурни практики, които можете да прилагате по всяко време, където и да сте, дори докато четете този материал. Просто и леко. Без особени усилия, но с чудесен резултат. 

1. Он гу.

Напипайте най-горния мускул на дланта, свързващ показалеца и палеца. Масажирайте леко за 4-5 секунди. Помага при зъбобол, болка в мускулите на лицето и схванат врат.

2. Дзян Цзин.

Масажирайте тази точка на рамото едновременно със средния пръст и с показалеца. Ако страдате от хронични болки по цялото тяло, това ще ви облекчи. Успокоява и при току-що преживян тежък стрес.

3. Тай Чонг.

Натискът в тази локация помага да се справите с тревожността, болки в крайниците, против високо кръвно и даже с менструални болки. Те няма да изчезнат, но ще ги усещате не така остри и агресивни. Болката в кръста също се успокоява.

4. Фън Ши.

Леко натиснете с палеца върху мастоидната кост там, където се съединяват черепът и началото на гръбначния стълб. Стимулирането на шийните мускули е най-добрият начин да се отпуснете и да подредите мислите си.

5. Цу Сан Ли.

Масажирането на тази точка помага да избегнете умората, стреса, дискомфорта в корема. Освен това премахва гаденето.

6. Шен Мен (вратата на Духа).

Според китайските народни медици това е една от най-ефективните точки за освобождаване от стреса в цялото тяло. 

7. Коремната точка.

Масажирането на диафрагмата и гръдния кош подобрява процеса на дишане. Успокояващият ефект е изумителен!

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини