Центърът на Лондон отцепен

Броят на убитите в атакта на британския парламент е 5, сред които нападателят и наръганият невъоръжен офицер от дипломатическата охрана Кит Палмър. Ранените са 40, като състоянието на някои от тях е критично.

Центърът на Лондон около Биг Бен остава отцепен ит силите на реда.

По-рано Тревър Ричард Брукс, известен и като Абу Изадин бе погрешка посочен от кореспондент на Channel 4 News за извършител на атаката. Редакторът Бен де Пиър написа "Тази нощ Correspondent @simonisrael допусна грешка като назова име на лице, заподозряно за атаката на парламента"

“@simonisrael през годините рядко грешеше, но тази нощ сбърка: Абу Изадин е в затвора и не е заподозрян". След като Саймън Израел - страши кореспондент по вътрешните рабори на Channel 4  съобщи името на Абу Изадин като заподозрян (и убит) при атаката, неговият брат се обадил в телевизията, за да каже, че Изадин е жив и е в затвора за друго, несвързано с атаката деяние.

Полицията е наясно с личността на нападателя. Разследването напредва бързо. Мотивите за нападението също не се оповестяват засега. Много се коментира, че тази атака не е можело да бъде предотвратена, тъй като е извършена с "ниско технологични" средства - кола и нож, какъвто има в повечето кухни на Острова.

Около 14:40 ч. местно време е получен първият сигнал за "инцидент край моста Уестминстър, при който е използвано огнестрелно оръжие". Множество очевидци са видели как автомобил се врязва в група хора на моста Уестминстър. След това нападателят се блъска в оградата на сградата на Парламента и излиза от колата, за да продължи атаката. За атаката той изпозва голям нож с черна дръжка, подобен на кухненски. С него наръгва един от невъоръжената охрана на парламента, който е починал. Нападателят е застрелян от друг, въоръжен офицер от охраната.

Полиция и линейки, както и хеликоптери са пристигнали на място в рамките на 6 минути след получаването на сигнала. По това време има много туристи в рейона. Всички те са потенциални свидетели. Часове продължи извеждането на туристи и посетители от зоната, сред тях има и групи деца.

Трима френски ученици от лицея в Сен Жозеф дьо Конкарно са ранени при нападението на автомобила на Уестминстърския мост. Двама от тях са в "критично" състояние. Учениците са на възраст 15 или 16 год. Четири класа от училището са били на едноседмична екскурзия в Лондон, което означава повече от 100 тийнейджъри. Около една дузина се смята, че са били на моста Уестминстър в момента на нападението.

Общественоостта трябва да очаква по-тежко полицейско присъствие по улиците на Лондон в предстоящите дни. Полицията разполага с големи ресурси, но те могат да се обърнат към военните, ако е необходимо.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини