Хасковски танцьори ще представят България на Голямото хоро в Брюксел

Изображение 1 от 5

    Танцьорите от ансамбъл “Златна Тракия” с ръководител Златка Тимонова ще представят България и Хасково на Голямото хоро в Брюксел на 23 април. Това заяви днес в Хасково евродепутатът Ева Майдел.

    Кметът Добри Беливанов пък съобщи, че снощи тя е била обявена за евродепутат на годината в категорията “нови технологии”.

    Заедно с ансамбъл “Златна Тракия” за Брюксел заминава и Народният оркестър на общината, който бе възстановен само преди няколко седмици.

    Международният фестивал в белгийската столица се провежда от 11 години и в него вземат участие много знаменитости. “Това е най-популярният и посещаван фестивал в Брюксел”, обясни Ева Майдел.

    Тя допълни, че България участва във фестивала от 5 години, по инициатива на Кристалина Георгиева, която й “предала щафетата” при напускането на поста си в Европейската комисия. Всяка година България има по един представител на фестивала.

    Златка Тимонова благодари за възможността да покаже красотата на българските народни танци в сърцето на Европа. Тя допълни, че тази година “Златна Тракия” ще отбележи 30 години от създаването си.

    От Народния оркестър също са въодушевени от предстоящото участие в Брюксел. Въпреки че дейността им бе възстановена наскоро, преди закриването си те са имали многобройни участия в международни фестивали, много от тях заедно със “Златна Тракия”.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ли
      Лили Петрова
      14 -3
      10:22, 23 мар 2017
      Такива новини искаме да чуваме и четем! Браво! Живея в София временно, но се гордея, че съм хасковлийка! Изключителни таланти се раждат в Хасково!
    • 2
      За
      Запознат
      18 -7
      11:05, 23 мар 2017
      Страхотна новина наистина! Няма нищо по-добро от популяризирането на българския фолклор и култура. Инициатива, достойна за уважение. Но дяволът се крие в детайлите, които не са известни за широката общественост. Истината е, че община Хасково спретна истинска интрига и на Пауново и на един от другите ансамбли в Хасково, който е имал специална покана - лично от г-жа Паунова. Мнението и предпочитанията на г-жа специалната специалистка зам.-кмет са вкарали и г-жа Паунова в една страшно неудобна ситуация, но типично по 'асковски. Г-жо зам.-кмет, не ви прави чест, когато става въпрос за изкуство и култура да смесвате партийната си принадлежност и лични и семейни предпочитания в инициативите на други хора. Не сте вие (би трябвало да го употребя с главна буква, но...) факторът, който трябва и е компетентен, мисля, че го доказахте, да определя дневния ред на пътуванията и възможностите на самостоятелни формации, които не са ви подчинени. Жалко е. Партийци в администрацията, партийци в болницата, партийци в бизнеса. Моля ви, нека опазим изкуството в Хасково от партийци. Тъжна е и гледката на примирилите се хора, които се чакат единия къшей хляб, който им подавате, но аз ги разбирам. Като няма държава - трябва да се мисли и за едното оцеляване.
    • 3
      Ст
      Стига с тия номера
      22 -10
      11:14, 23 мар 2017
      Всичко в общината е подчинено на партийните интереси на герб и това се вижда. Жалко е да гледш напъните на кмет и подчинените му да участват в предизборни хватки и да въвличат в тях "косвени жертви".
    • 4
      Зе
      Зетя да жив и здрав
      11 -5
      12:59, 23 мар 2017
      Чувате ли оглушителното медийно и партийно мълчание след разкритието на Биволъ за 100-те милиона обществени поръчки на зетя на Делян Добрев? Вслушайте се в тишината. Част от поръчките са в общини на БСП. Идете в неделя и гласувайте пак за ГЕРБСП, за да продължат да ви ограбват тихо, тихо...
    • 5
      За
      Запознат
      3 -7
      13:39, 23 мар 2017
      Уважаема г-жо Димова, Уважаеми г-н Димов, ни Ви пр... Виж коментара
      • За
        Запознатият
        5 -3
        13:49, 23 мар 2017
        Запознатият не е нито Димова, нито Димов. Но това няма никакво значение. И не Ви прави чест на Вас да обръщате посоката на коментара по този начин. Благодаря за квалификациите, но не смятам, че са глупости.
    • 6
      За
      Запознат
      1 -4
      13:45, 23 мар 2017
      Забравих да добавя -госпожо Димова нима вие не бяхте се снимали с евродепутата Ева Паунова в читалището, на което сте секретар???
    • 7
      Ко
      колега
      5 -4
      14:26, 23 мар 2017
      Г-жа Тимонова сега от ГЕРБ ли е? Жалко за г-жа Трендафилова, че се е поддала и се излага заради други............
    • 8
      Та
      Танцьор от Южняци
      11 0
      15:34, 23 мар 2017
      Радвам се че Хасковски ансамбъл ще представя България в Брюксел. Това е хубаво, лошото че общината с тази интрижка, ни настройват едни спрямо други ансамбли.
      Да се представите достойно Златна Тракия.
    • 9
      Dm
      dmfpkdj
      2 -4
      16:37, 23 мар 2017
      Не е общината камъчето което ви тормози. Ансамбъла е избран от евродепутата. Пък интрижките ги спретоха точно цитираният ансамбъл дето отива в Румъния точно с покана от общината и разни хора около него. Успех на танцьорите във всички турнета и в Румъния , която е първото и в Белгия
    • 10
      Пе
      пеперудата
      2 0
      17:07, 23 мар 2017
      ****** и помакини ли ще ги представят.
    • 11
      Ва
      Васко Димов
      18 -2
      18:19, 23 мар 2017
      С голямо огорчение прочетох написаното по-горе и обвиненията отправени към мен. Моето възпитание не ми позволява да отправям подобни обвинения към никого, Най-малко бих си позволил да отправям квалификации към отговорни личности от Община Хасково. Покана за Брюксел имаше изпратена и до ТА "Южняци", но ръководството на община Хасково е в правото си да реши кой да представи града ни на този форум, още повече, че част от разходите ще плати тя.Не зная кой е този "запознат" доброжелател на ансамбъл "Южняци", но с този си коментар той нанася дълбока рана в отношенията между мен като ръководител на ансамбъла и уважаваните от мен г-жа Трендафилова и г-жа Майдел.С г-жа Златка Тимонова сме в прекрасни колегиални взаимоотношения и аз не се съмнявам, че тя и нейните отлични танцьори ще защитят достойно името на Хасково. Съжалявам за това недоразумение.
    • 12
      По
      ПОЗНАВАЧ
      2 -4
      14:02, 24 мар 2017
      Абе господин димов как да те одобрят с тоя "гайдар" в оркестъра дето плаши и гайдата и хората що не взехте някой да свири а не да пречи ?
    Последни новини