Терор в Лондон: Стрелба до британския парламент (видео)

Британската полиция застреля въоръжен с нож нападател, който намушка полицай пред парламента в Лондон, съобщи в. "Гардиън". Тя обяви, че разглежда случая като терористичен акт.

Нападателят проникна през вратите и стигна до двора пред Камарата на общините.

По същото време на моста "Уестминстър" стана друг инцидент. Кола се вряза в оградата на парламента, като преди това помете между 10 и 15 души.

Малко след това последва стрелбата в двора. И това бе причината първоначалните съобщения да гласят, че става дума за един и същ индицент.

Не е изключено обаче двата инцидента да имат връзка.

Най-малко десет души са ранени на моста "Уестминстър" в Лондон днес, предаде Ройтерс.

Студент на име Радослав Сикорски съобщи в туитър, че кола е ударила петима души. Той пусна и снимка на качен на тротоара пред оградата на парламента автомобил. Шофьорът бил замесен в стрелбата.

Сесията на парламента била прекратена и на депутатите било казано да не напускат залата. Премиерът Тереза Мей е била изведена с брониран "Ягуар".

Един полицай е ранен с нож, съобщи Дейвид Лидингтън - председателят на Камарата на общините. "Пред сградата се приземи хеликоптер на "Бърза помощ"..Спасители се опитват да помогнат на лежащ на асфалта човек."

По-късно агенция Прес асошиейшън съобщи, че мъж, очевидно въоръжен с нож, си пробил път пред вратите и нахлул в двора пред парламента. Дочути били силни крясъци. Последвало нещо, което звучало като стрелба. Двама души били забелязани да лежат на земята.

Спряна е минаващата през района линия на метрото.

Тук можете да гледате на живо как се развива ситуацията около британския парламент:

Източник: ClubZ.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини