Гражданин се оплака, че полицията реагира бавно на подаден сигнал

На редакционната ни поща получихме писмо от гражданин, в което той пише:

„...в 19:31 се блъсна пиян шофьор в стълба, който подава към къщата ми електро захранване. Подадохме сигнал към полицията, те казаха цитирам "ще предадем на колегите ако нямат спешна работа да дойдат". Това не се случва за първи път - някой да се блъсне или в оградата, или в стълба. Отнема им от 30 мин до 2 часа да дойдат на място“

В последствие уточнихме, че става въпрос за инцидент на ул. Бор 31 в Първомай на 16.03.2017 г.

От пресцентъра на МВР потвърдиха за такъв случай, по който се извършва проверка. Полицията е реагирала според възможностите си и адекватно. До петък - 17 март, вечерта не беше установено кой е виновният водач и дали наистина е бил пиян, защото подадената от засегнатите информация не е съвсем точна. Пристигналите на място полицаи са реагирали адекватно и са подали сигнал към ЕВН, за да бъде възстановено електричеството.

Такава гражданска активност- да се подаде сигнал в полицията, винаги е от полза както за полицията, така и за обществото, казаха от пресцентъра. Те оценяват създадената ситуация и разбират хората, които са лично ангажирани и засегнати от подобни случаи.

Използвахме този случай и към РУ на Полицията зададохме няколко въпроса, чиито отговори биха били интересни: Как трябва да реагираме в такива случаи? Към кого да се обърнем когато няма материални щети; когато има материални щети и когато има пострадали хора.

За особено важен считаме въпросът дали има стандарт за времето, за което полицията трябва да реагира в такива случаи. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ст
    Статиябей
    6 -2
    11:12, 20 мар 2017
    Теодора Кирякова пише статия след употреба а алкохол.
  • 2
    Пу
    пУлИцАй
    7 -4
    11:53, 20 мар 2017
    Те пУлицаите са така явно са имали точно в този ден и час множеству други по важни сигнали като например убийства, масови безредици, демонстрации пред общинътъ вълна от емигранти и затова не са обърнали внимание на този маловажен инцидент. Но пУлицаите явно не разбират както и писачката тедито че и в този случай има материална щета която е понесена от частна собственост а именно стълба който е на ИВН. Този стълб не е порастнал там от семенце и поливан от ИВН той има стойност и е частна собственост и сега ако ИВН иска да предяви претенции към лицето което е разрушило или увредило тази частна собственост ще се окаже че заради пУлицаите които не им се е занимавало не може да се установи кой е извършителя. Но това е нормална родна картинка в главата на пУлицая щом няма пострадал или загинал човек значи няма страшно всеки да се опрая както може. Ся тия пУлицаи заслужават ИВН да раздуха случая и пак ще пишат тъпи обяснения кът тогава когато шефа им го изгърмяха.

Още новини

Последни новини