Обявиха хуманитарна криза във Венецуела, храната изчезна

Опозиционната националная асамблея на Венецуела е приела единодушно резолюция за хуманиртарната криза в страната.и одобри създаването на комисия за разследване на снабдяването с хранителни продукти.

Според председателя на парламента Хулио Борхес, правителството се опитва да скрие истната за катастрофалното положение, в което са пставени венецуелците. Логично би било правителството да обяви извънредно положениело чрезвычайное положение в хуманитарната сфера, казва Борхес, цитиран от Nacional. Парламентът иска от властите да отворят специален хуманитарен коридор, по който в страната да постъпват помощи от чужбина, за решваване на проблемите с глада и бедността във Венецуела.

Венецуелският парламент обявава извънредно положение в хуманитарната сфера за втори път, първото не през февруари 2016 год, месец след което парламентът гласува отставката на министъра на храните Родолфо Марко Торес, обявявайки го за отговорен за острия дефицит на хранителни продукти. 

Кризата във Венецуела се задълбочи след като заработи опозиционният парламент. В момента вяма никакво работно взаимодействие между законодателната и изпълнителната власт в страната.  

Президентът Мадуро обвинява опозицията в опит за "парламентарен преврат", а парламентът от своя страна заявява занарушения на конституцията от страна на държавния глава.  В началото на годината опозиционният парламент реши, че Мадуро отсъства от поста си, но върховнят съд обяви всички последни решения на асамблеята за нищожни. Всичко това - на фона на дефицит на редица хранителни продукти, галопираща инфлация и спадане на приходите на държавата зарадипадащите цени на петрола. Венецуела загуби правото си на глас в ООН заради дълг от 24 млн. долара за членски внос в световната организация. Инфлацията преди дни достигна 741%.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ex
    Exxon
    3 0
    14:18, 15 мар 2017
    Да се хранят с комунистически идеи.
Последни новини