Смениха цялото ръководство на "София тех парк"

Ръководството на държавната компания "София тех парк" е сменено. Това обяви пред журналисти министърът на икономиката Теодор Седларски по време на дискусията "Информационните технологии в полза на потребителите", организирана от министерството на икономиката и Комисията за защита на потребителите, съобщи БНТ.

Цялото ръководство на парка е сменено на общо събрание, проведено миналата седмица в понеделник и свикано много преди острата реакция на собственика на "Уолтопия" Ивайло Пенчев. Седларски подчерта, че смяната няма връзка с писмото на Пенчев до ръководството на "София тех парк", публикувано миналия петък, в което с много остър тон разказва историята на взаимоотношенията между неговата и държавната компания. В писмото Пенчев описва редица трудности при осъществяването на проекта си на територията на парка и обявява, че технологичният център към момента е "пълен провал".

Седларски заяви, че смяната на ръководството, назначено преди едва шест месеца, е била планирана. На общото събрание е взето и решение бордът да се намали от петима на трима души.

Министърът на икономиката отказа да съобщи кои са новите ръководители на технологичния парк. Само уточни, че новите хора досега не са били в управлението и не са били свързани по никакъв начин с управлението на парка.

Теодор Седларски аргументира смяната на старото ръководство с бавната му работа и пропуски в нея, но без да конкретизира.

Отстраненият директор на "София тех парк" Иван Симеонов също не пожела да съобщи кой е неговият наследник и останалите членове на борда.

Вчера министърът на икономиката Теодор Седларски и част от екипа му – заместник-министър Лъчезар Борисов и Снежана Георгиева - началник на кабинета, са провели среща с изпълнителния директор на "Уолтопия" Ивайло Пенчев, се съобщава на сайта на министерството.

На срещата са били обсъдени проблемите, които среща инвеститорът в работата му с двете компании с държавно участие "София тех парк" АД, така и от "Национална компания индустриални зони" ЕАД.

"Диалогът ще бъде възстановен, като координираща роля ще има и Министерството на икономиката. Очакват се бързи действия по решаване на проблемите както от "София тех парк" АД, така и от "Национална компания индустриални зони" ЕАД. Министерството на икономиката ще съдейства и за срещи с частните компании, отговорни за част от довеждащата инфраструктура. Диалогът с инвеститора ще се базира на основата на добрите партньорски отношения и ще е в рамките на нормативните възможности", пише в съобщението.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини