Спектакъл на градинските деца умили до сълзи зрителите

Изображение 1 от 5

    В навечерието на 8-ми март бе поредната изява на ученици от Основно училище „Христо Ботев“ - село Градина. Тя умили до сълзи всички, които имаха удоволствието да присъстват на нея. Госпожа Гинка Иванова – главен учител в училището и преподавател на 3б клас, изнесе урок по родолюбие за децата и техните родители.

    Иванова ръководи група по интереси „Танцувай с мен“ по проекта на образователното министерство „Твоят час“, в която участват 15 деца на възраст 9-10 години. Нейната идея бе да поздрави майките на учениците и на бъдещите първолаци за празника на мама. Пред погледа на родители, гости от кметството и читалище „Селска пробуда 1896“ в село Градина, ръководителката представи наученото в часовете, което надмина всички очаквания. Децата бяха uswoili без грешка десет нетрадиционни народни танца. Облечени в народни носии, те бяха радост за очите и създадоха уникална атмосфера, танцувайки хорà от всички фолклорни области в България, както и танци от съседите ни Турция и Гърция.

    Съвременници сме на отрицание и ропот срещу образованието, училището и учителите – споделиха колеги на ръководителката Иванова – Затова сме длъжни да покажем обратното – в нашето училище има учители и ученици, които работят упорито и пазят българския дух.

    Танцьорките от самодейния състав на село Градина, „Евридика“, подкрепиха своите малки наследници.

    Децата и техният ръководител Гинка Иванова получиха поздравления от госпожа Петкова – директор на училището и госпожа Елена Петрова – секретар на кметството в село Градина.

    Грандиозният финал с вечната песен „Моя страна, моя България“ на фона на триметровия национален трибагреник, украсената импровизирана сцена, изпълнена с малки и големи танцьорки събуди радост и национална гордост в сърцата на публиката.

    Целият спектакъл бе образец за това какво може да направи един сърцат учител, чиято специалност, разбира се, не е хореография, с едни деца, чиято професия не е танцьор.

    Parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини