Съдът установи фалшиви подписи за адресна регистрация в Тракиец

Хасковският административен съд отхвърли жалбата на Д. Ш. срещу заповедта на кмета на Хасково Добри Беливанов, с която се заличава на регистрацията й на постоянен и настоящ адрес в с. Тракиец.

Haskovo.net припомня, че през октомври миналата година бяха прекратени регистрациите на 39 души. Д. Ш. е била регистрирана в селото през 2013 година в имот, собственост на фирма. Назначената от съда графологична експертиза обаче установява, че подписът на представляващия дружеството е неистински и не може да се установи кой е положил парафа. А по закон за регистрация на даден адрес се изисква писмено съгласие на собственика на имота.

По-късно, в хода на съдебното производство, в началото на тази година, Д. Ш. е представила пред магистратите документ, според който синът й е собственик на имот в село Тракиец от месец май 2015 година. Адресната й регистрация обаче е била направена две години по-рано. Затова съдът отхвърля претенцията й. Цялото решение на ХАС можете да видите тук.

Това административно производство тръгна от друг процес, в който се оспорваше резултатът от изборите за кмет на Тракиец. Той завърши с окончателно решение на ВАС, който се произнесе, че кмет на селото е досегашният управник Красимир Бойчев.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бо
    боровинка
    3 -5
    13:56, 7 мар 2017
    оппааааааааааааааааааа
  • 2
    Вя
    вярно!
    7 -7
    18:44, 7 мар 2017
    ако има морал Краси БОйчев ще си даде оставката сам подписвал е хора значи за адресна регистрация , ами утре ако ги подпише за някакъв заем например....
    А всъщност към морал в БОйчев и хората около Георги Иванов....16 години нагледахме им се.Дано има съд в Бъгария та да си получат заслуженото
Последни новини