София под футболна блокада

    Непроходими от агитки улици, блокирани от полицаи булеварди и необичайни и за час пик в делничен ден задръствания. Така изглежда София, и най-вече районът около националния стадион "Васил Левски", час и половина преди мача Левски-ЦСКА.

    Автомобилите по "Цариградско шосе" спират малко след сп. "Плиска" от задръстването, което продължава по булеварда и след алея "Яворов". Полицай е не пуска автомобили през кръстовище "Орлов мост", автобусите и тролейбусите отварят врати преди спирката на "Цариградско", за да може хората, които искат, да слязат и в задушните превозни средства да влезе въздух.

    Бул. "Васил Левски" също е недостъпен за автомобили, когато агитките минават.

    По перпендикулярната "Евлоги и Христо Георгиеви" - посока бул. "България" - също не се вижда движение. Борисовата градина е пълна с фенове, хвърлят се бомбички и се чуват скандирания. Районът е плътно охраняван от въоръжени полицаи, включително от дирекция "Жандармерия".

    Ограничения на движението има по "Фритьоф Нансен", кв. "Лозенец" е почти "обграден" от полиция.

    Напрежение се усещаше часове преди мача. Към 11.30 ч. полицаи арестуваха 15 непълнолетни, които били в група от 30-40 души, привърженици на единия отбор. Хвърляли пиратки и бомбички по ул. "Николай Коперник" и били задържани. Час по-късно пък фенове на противниковия тим хвърляли пиратки и бомбички по бул. "Тодор Александров", при което един младеж е бил ранен в главата.

    При трети инцидент фенове се сбили в автобус на градския транспорт в центъра на града.

    Навсякъде, където има струпване на хора ще има и полицаи преди началото и след края на срещата. Шествията са изцяло съпровождани от полицейски сили с цел да се разминат във времето, за да не станат сериозни сблъсъци. И в двете шествия има над 1000 души, обясни пред БНТ директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов.

    Източник: offnews.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини