Плевнелиев посади дърво в Израел в памет на сина си

Тази седмица бившият български президент Росен Плевнелиев посади дърво в Йерусалим в памет на своя 14-годишен син, Филип, който почина през август 2015 г.

Това пише The Jerusalem Post, цитиран от "Фокус". 

По този начин Плевнелиев показа дълбоката си привързаност към страната, както и силните връзки между българския и еврейския народ.

Това действие също така е знак за неговото приятелство с израелския бизнесмен Ели Егоси, който след новината за смъртта на Филип, незабавно посади дърво, тъй като „няма думи“, които да утешат при такава скръб, отбелязва изданието.

„Обичам Израел. Обичал израелците. Израел е страна, която заема много специално място в моето сърце. Ние се чувстваме много силно свързани с Израел. Ние споделяме една и съща съдба“, цитиран е Плевнелиев. 

След внезапната смърт на първородния му син лекарите съобщиха, че той починал от изключително рядко заболяване без никакви предварителни признаци и симптоми по време на растежа. Това е довело до остро разслояване на аортата от излизането й от сърцето по цялото протежение на тялото, което е предизвикало кръвоизлив в организма, причинил фаталния край за кратко време. 

"Филип беше добро и слънчево дете - даряваше радост на нас и на всички, които го познаваха", заявиха тогава в изявление Росен Плевнелиев и съпругата му Юлиана. 

Те имат още двама синове.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    Реформатор- лаладжия
    2 0
    12:23, 24 фев 2017
    Е Роско вече е ХАДЖИЯ -----обичал израел Аз пък обичам Германия
  • 2
    Да
    Дачо
    3 0
    13:14, 24 фев 2017
    Що не посади дърво в родния си край - Гоцеделчевско? Не сме чули, да е казал, че го обича! И що така обича Израел и евреите - някаква сериозна финансвоа причина ли има?
Последни новини