Преустановява се сключването на нови договори по програмата за саниране

Преустановява се сключването на нови договори по програмата за саниране, става ясно от съобщение на регионалното министерство. Еко какво се казва в съобщение от пресцентъра на МРРБ, публикувано на официалния му сайт:

"Във връзка с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, беше прието Постановление № 29 на Министерския съвет от 26.01.2017 г. (обн., ДВ бр. 12/03.02.2017 г.), с което беше увеличен финансовият ресурс по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на 2 млрд. лв.

С оглед гореизложеното, Министерство на регионалното развитие и благоустройството уведомява всички граждани, кметове на общини, областни управители, външни изпълнители за отделните дейности, сключили договори след проведени обществени поръчки, както и всички заинтересовани страни в процеса по изпълнение, че за цялостното енергийно обновяване на 2022 жилищни сгради, които имат сключен договор за целево финансиране с "Българска банка за развитие"АД е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности.

Сключването на нови договори за целево финансиране с "Българска банка за развитие" АД ще бъде възстановено след като бъдат сключени всички анекси към текущите договори за целево финансиране и при наличие на свободен финансов ресурс по Програмата."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    11
    111
    3 -1
    17:13, 23 фев 2017
    Остава сега Герджика да предложи да развалят и направените блокове!:)))

Още новини

Последни новини