Режисьорът Евгений Михайлов ще води листа на Местан

Кинорежисьорът Евгений Михайлов и изследователят на митовете в българската история Георги Боздуганов влизат в изборните листи на ДОСТ.

Това съобщиха пред Дир.БГ от пресцентъра на партията на Лютви Местан. 

Михайлов ще е водач на листата в 24 МИР в София, а Боздуганов - втори. 

"За разлика от ДПС, които взимат в листите си националисти, свързани с „Атака“ и руски интереси (Слави Бинев и Камен Петков - б.р.), ДОСТ подава приятелска ръка на морални стожери на дясната идея, личности с доказани евроатлантически ценности", коментира Местан пред "Фактор". 

Самият Михайлов пък написа във Фейсбук:

"БСП са ясни и опасни, ДПС са бедствие, "десните" не могат да се определят къде са, голяма част от патриотите са кремълски, ГЕРБ са странно предпазливи. Май само ДОСТ могат да разрушат предначертания сценарий. Какво ли ни чака?"

Според него на предсрочните избори трябва да победи този или тези, които са готови да сформират мнозинство - 3 към 1, което да надделее сигурните избиратели на БСП и ДПС. По думите му избирателната активност трябва да е изключително висока и поне 3 милиона избиратели да готови да подкрепят тези, които са съгласни, заедно в Конституционен блок, да подготвят проект за нова Конституция и се отиде на избори за Велико народно събрание. 

"Великото народно събрание с мнозинството на Конституционния блок трябва да премахне правната фигура на ВНС и в срок до една година трябва да приеме новата Конституция, и насрочи нови избори по правилата на новия основен закон", допълни кинорежисьорът. 

Имената на Евгений Михайлов и Георги Боздуганов са свързани със синята идея още от началото на демокрацията. Кинорежисьорът беше депутат от СДС и ОДС, а Боздуганов - съветник по въпросите на сигурността в правителството на Филип Димитров. Той е автор и на документалната книга "България - военният трофей на Сталин". Двамата са учредители и на политическата формация "22-ри септември". 

Преди няколко месеца около името на Михайлов се разрази скандал, след като изпрати писмо до всички посланици от Съвета на Европа писмо с приложени материали срещу Ирина Бокова, която тогава се бореше за генерален секретар на ООН. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    По
    Порчо
    8 -1
    17:19, 21 фев 2017
    От този по-голям боклук и некадърник е може би само Георги Марков, по-известен като Агент Николай!
  • 2
    Ми
    Мина
    6 0
    18:50, 21 фев 2017
    За такива като този хубостник ,Петър Берон имаше едно много точно определение - дьонмета , или безродници.Тях ги презират , но заради едното депутатско място , те тъпчат род и съвест и се продават.Продажник!
  • 3
    Пи
    Пиночет
    0 -8
    19:56, 21 фев 2017
    За такива ,като пишещите горе ,всички български въ... Виж коментара
    • 00
      0010
      5 -1
      20:31, 21 фев 2017
      Абе Пиночет , що не се прегледаш на лекар ? Тоя тип си продава род и Родина а ти ме убеждаваш да съм му фен .
    • По
      Порчо
      3 0
      21:33, 21 фев 2017
      Станислав Иванов, ти ли си бе? Как върви с обрязването? Участваш ли в турските експерименти, да забременят мъж?
    • Пи
      Пиночет
      0 -5
      21:55, 21 фев 2017
      Бе ватници,от такива дето са тръгнали да спасяват... Виж коментара
  • 4
    Този СИН ЛУМПЕН изглежда е останал без служба или заплата и е готов да го опъвът гаджалите за да съществува Този е типичен Иванчо Хаджипенчович или КИРЯК СТЕФЧОВ-------ХАИРЛИЯ ДА Е
  • 5
    Ма
    мастикаджия
    3 -1
    20:49, 21 фев 2017
    кво не правят парите.....................
    И тоя стана ислямист!!!
  • 6
    12
    123
    1 0
    14:23, 22 фев 2017
    Малее що продажници и турски ***....ви.Дано в големи мъки да пукнат гъ....т им фи-100 да станат.
Последни новини