Предстои общинска сесия в Смолян, Общината продължава да работи със "стар бюджет"

На 27 февруари от 11 часа Общинският съвет на Смолян ще проведе второто си заседание за тази година, но в нея не се предвижда ново разглеждане и евентуално приемане на финансовата рамка за 2017г, след като на първата сесия бюджет на Общината не беше приет.  

В публикувания дневен ред на заседанието са включени 67 точки, голяма част от които за определяне пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на Община Смолян в землищата на населените места в Общината.

В дневния ред на тази сесия не е предвидено ново разглеждане и гласуване на бюджет на Община Смолян за 2017г. Сред по-важните точки са одобряване на промени в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2018 – 2020 година на Община Смолян.

Предвидено е и приемане на Отчета за изпълнението на Общинска програма за развитие на туризма в Община Смолян за 2016 г. и приемане на такава за 2017г.

Общинският съвет ще гледа и приема и отчета за 2016г. В който ще стане ясно как е изпълнена програмата за намаляване на замърсяването с фини прахови частици и Плана за действие към нея за периода 2015-2020 г.

По искане на директорката на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Смолян Надежда Горанова ще се предложи на общинския съвет да гласува и промяна в наименованието на училището. Ако то се приеме едно от най-добрите средни учебни заведения в Смолян от новата учебна година ще се казва Езикова гимназия „Иван Вазов“ Смолян, което има пълната подкрепа на колектива на гимназията, както и на Педагогическия съвет и Училищно настоятелство. Тя е единствената в област Смолян, която отговаря на изискванията за статут на езикова гимназия.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    добър приятел
    2 0
    20:11, 21 фев 2017
    Хайде Филипе, довърши започнатото, Време е този алкохолик, да получи един урок. Само Топов има куража да му се изпречи и да покаже, че ГЕРБ в община Смолян не са придворни шутове на кмета ,който иска да закрие общината.
Последни новини