10 точки ще обсъждат съветниците на предстоящата сесия

10 са точките в обявения проект за дневен ред на предстоящата редовна сесия на Общински съвет.

Кметът Папазов внася отчета си за изпълнението на решенията на местния парламент през второто полугодие на 2016 година. В този период са били изпълнени 19 решения, взети преди 1 юли 2016 година. 67 са решенията, приети от съветниците през второто полугодие. От тях 51 са приключени, 15 са в процедура на изпълнение, а 1 решение е отменено.

Ще бъде разгледана докладната записка на Ружди Салим за разпределението на мерите и пасбищата в общината, както и правилата за ползването им и годишния план за паша.

По предложение на на Николай Митков ще бъдат разгледани статута на терени, които фирми искат да бъдат закупени и използвани по начин, различен от настоящия, както и отдаването под наем на обекти и терени, чиито договори изтичат.

Кметът Папазов заявява желание Община Първомай да кандидатства по процедурата „Транснационални партньорства за заетост и растеж“. Допустимите дейности по проектите са свързани с иновативни модели , практики, услуги; повишаване на капацитета на партньорите и методиките за оценяване на практики, постигнати резултати и приложимостта им, изготвяне на специфични анализи, изготвяне или включване в партньорски мрежи. За реализирането на проекта трябва да има чуждестранен партньор с опит в трансфер и въвеждане на социални иновации, добри практики, партньорски подход при намиране на решения за общи проблеми и т.н.

Редовната сесия на Общински съвет - Първомай е обявено за 23 февруари, от 17.30 часа в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Г.
    Г.Г
    12 -1
    13:40, 21 фев 2017
    Кви решения кви пет лева бе.Целия град е разбит ,като след бомбардировки ,а вие с някви глупости се занимавате.АСВАЛТТТТТТ.
    • Го
      Гошо
      2 -2
      17:16, 21 фев 2017
      Асффффффффалт
  • 2
    Ан
    анго е велик
    9 -1
    14:40, 21 фев 2017
    Не е Важно дали целият град е разбит.Важно е някой да ви здрависва и оправя иновативно.И така до следващите избори.
  • 3
    Ча
    чана Вана
    10 -1
    15:38, 21 фев 2017
    Госпожо Кирякова, моля те преведи на Български език цялата камара от думи , съдържащи се в тази процедура:"Транснационално партньорство............"Какво ще се направи за Общината и хората и, с какво ще се подобри живота в нея,ще спре ли нейното бавно и мъчително обезлюдяване. Или ако използвам езика на написаното, едва ли разбираем и за чиновниците от Общината, бих желала да зная: Кои са тези иновативни модели и кое ще е иновативното в тях?Кои практики и услуги ще обхващат. Кои ще са партньорите и кой капацитет ще им бъде увеличен-физическия, умствения или финансовия? И така на татък ни разясни всички написани алабализми в т.ч. и специфичността на анализите за тяхната ефективност а не ефектност!Бих желала да олуча отговор и натова, кои общи проблеми на Общината и чуждестранния ппартньор с опит ще решаваме освен усвояване опита по консумиране на средствата от инициативата чрез задгранични посещения организирани от Кмета и с участието на постоянни лица от Администрацията по няколко пъти в годината.Бих си позволила участие в Сесията като слушател но не искам да си губя времето защото няма кой да ми даде отговор на тези въпроси За това уважаема госпожо Кирякова аз и моите колежки оставме с надеждата, че ще ни дадете този отговор Вие а не онези, които храним с данъците си защото знаем предварително тяхните възможности за отговор! В очакване: Група граждани.
  • 4
    Г.
    Г.Г.
    2 -1
    18:24, 21 фев 2017
    Асфалт е на български, а асвалт е на пъромайски.Фендъ ти ли си бе.
  • 5
    12
    123
    6 0
    22:31, 22 фев 2017
    Я не ни занимавайте с тази сбирщина профани! Напишете поне едно полезно нещо дето тези пуяци са свършили за града и хората му?
Последни новини