10 °C

Смениха борда на ”Пирогов”, шефът хвърли оставка

Директорът на спешната болница „Пирогов” проф. Стоян Миланов е подал оставка, след като цялото ръководство е сменено с протоколно решение на здравния министър.
Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. 

Със същото решение на служебния министър Илко Семерджиев се определя нов състав на Съвета на директорите - Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев. 

В решението се посочва още, че новият състав трябва да определи за изпълнителен директор на лечебното заведение проф. д-р Асен Георгиев Балтов. 

Проф. д-р Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина. 

Проф. д-р Стоян Миланов е изразил благодарност към всички, с които е работил в болницата през последните 4 години. Той е призовал към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране, допълват от МЗ.

Това е втората подадена оставка от директора на "Пирогов" за последните две години. През февруари 2015 г. Стоян Миланов поиска да се оттегли, като обясни, че депозирането на оставката му е личен морален акт, продиктуван от "невъзможността при сегашната ситуация болницата да функционира по начина, по който аз искам". 
Тогава обаче оставката му не бе приета от здравния министър д-р Петър Москов и напрежението в "Пирогов" бе туширано.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини