Peugeot представя електрическия ван Partner Tepee Electric

Изображение 1 от 6

    Peugeot представя електрическа версия на компактния ван Partner Tepee.  Новият Peugeot Partner Tepee Electric наследява всики предимства, които направиха толкова успешен предшественика му, като предлага комфорт с просторно, модулируемо вътрешно пространство.

    Автономният пробег - 170 км, отговаря на потребностите на повечето европейски водачи, които шофират средно по-малко от 60 км на ден. Режимът за бързо зареждане до 80% за 30 минути, наличен като опция, позволява на водачите повече ежедневни пътувания.

    Новият Peugeot Partner Tepee Electric осигурява също безпроблемна, с около 30% по-евтина поддръжка в сравнение с двигател с вътрешно горене.

    Новата 100% електрическа версия намалява въздействието върху околната среда, като същевременно предлага идеално решение за многобройни ежедневни дейности.

    Световното лансиране на Peugeot Partner Tepee Electric ще бъде по време на Автомобилния салон в Женева през 2017 г. Автомобилът ще излезе на пазара през септември.

    Комфорт и модулност

    Новият Peugeot Partner Tepee Electric се отличава с комфорта и практичността, с които е познат Peugeot Partner Tepee. Седалки са 5, с възможност за изваждане на трите от втория ред. Обемът на багажника е сред най-добрите в категорията с до 1 350 литра с 5 човека и 3 000 литра с двама и извадени седалки от втория ред. Голямата задна врата и задното стъкло могат да се отварят за улеснено товарене на багажника при всякакви условия.

    Peugeot Partner Tepee Electric предлага функции, управлявани дистанционно от смартфон, таблет или компютър.

    Дистанционното управление на отоплението и климатизацията прави възможно предварителното задаване на температурата в купето преди да се качите в автомобила. Ако са програмирани поне 30 минути предварително, водачът ще има оптимален температурен комфорт. Когато автомобилът се зарежда, предварителната настройка на температурата не се отразява на пробега, ако не е на зарежда, водачът може просто да посочи нивото на заряда, което иска да запази за следващото пътуване.

    Автопилотът, прякото следене на налягането на гумите, електронният контрол за стабилност (ESC) заедно с асистента при потегляне по наклон, ръчният климатик, радиото и CD и MP3 плейърите, двете странични плъзгащи се врати и регулируемата по височина седалка на водача са част от широкия набор от полезно и ефективно оборудване на новия Peugeot Partner Tepee Electric.

    Камерата за обратно виждане, налична като опция, използва големия цветен екран. Peugeot Partner Tepee Electric се отличава с идеално интегриран голям, 7-инчов, цветен сензорен екран в средата на бордното табло, винаги пред погледа и на една ръка разстояние. Наличен като стандартно оборудване за второ ниво, той позволява на водача достъп до различни функции: бордовия компютър, AM/FM радио, дигитално DAB (Digital Audio Broadcasting) радио като опция, четене на музикални файлове на мобилни устройства, хендсфри телефон и навигация. Той включва също най-доброто от автомобилната свързаност: Bluetooth®, USB порт, жак и функция MirrorScreen. От смартфон, съвместим с Mirrorlink® или Apple Carplay®, функцията MirrorScreen позволява на потребителите да дублират най-доброто от своите мобилни приложения на големия сензорен екран на автомобила.

    Навигация, налична като опция, включва ограничаване на скоростта и извеждане на информация за трафика.

    Мобилността с нулеви емисии дава на потребителите правото да шофират в зони с регулирани емисии и през времеви периоди с ограничен трафик, каквито все повече градове въвеждат. Все повече общини насърчават развитието на електрическите автомобили с предимства специално за тях като безплатни или по-евтини паркинги или запазени ленти. За професионалистите електрическите автомобили са освободени от определени данъци като например от данъка върху служебните автомобили – Company Vehicle Tax (TVS) във Франция.

    По-ниски разходи за поддръжка

    Новият Peugeot Partner Tepee Electric осигурява също безпроблемна, с около 30% по-евтина поддръжка в сравнение с двигател с вътрешно горене. Батерията има гаранция за осем години или 100 000 км, а електрическото захранване има гаранция за пет години или 50 000 км в зависимост от това кое настъпи първо.

    Поддръжката, на всеки две години или 40 000 км след първата година, не изисква смяна на масло, ремък или охлаждаща течност. При липсата на скоростна кутия или съединител има по-малко компоненти, които трябва да бъдат проверявани. С двойното възстановяване на енергия чрез намаляване на скоростта и при спиране, спирачките се използват по-малко и износването им е по-бавно.

    Освен това разходът на енергия на километър при електрическо зареждане е около четири пъти по-нисък в сравнение с горивото за двигател с вътрешно горене

    Електрическият мотор — с високи динамични показатели, компактен, синхронен с постоянни магнити, 49 kW (67 к.с. ) / 200 Нм , е разположен под предния капак. 

    Електрическият мотор с незабавно достъпен въртящ момент е съчетан с едностепенна трансмисия с постоянно предавателно отношение. Той осигурява динамично, гъвкаво шофиране още със стартирането на двигателя през всяка фаза на ускорението. Всичко това без смяна на предавките – или може да бъде добавена автоматична скоростна кутия.

    Веднага щом колелата започнат да се въртят, автомобилът осигурява спокойно усещане при шофиране без шум и вибрации от електрическото захранване.

    Двете литиево-йонни батерии, с висока енергийна плътност и капацитет 22,5 kWh, са разположени в подрамката от двете страни на задното окачване. Това разположение снижава центъра на тежестта за динамично шофиране и добра маневреност на новия Peugeot Partner Tepee Electric. То също запазва комфорта на Partner Tepee, както и обема на багажника.

    Новият Peugeot Partner Tepee Electric предлага два режима на зареждане на батерията. стандартен и бързо зареждане. Стандартно зареждане от обикновен контакт на домашната електрическа мрежа (8 A или 10 A, в зависимост от държавата) или сигурното зарядно устройство Green Up (14 A). Това означава, че пълното зареждане на празна батерия отнема 8:30, 12 или 15 часа в зависимост от изходния ампераж. При бързотo зареждане за 30 мин. се зареждат 80% от капацитета на батерията. То отговаря на стандарта CHAdeMO 95А (първият стандарт за бързо зареждане от 2009 г.) . 

    Отворът за стандартно зареждане е разположен върху предния десен калник, а за бързо зареждане е на обичайното място на левия заден калник.

    Препоръчани доставчици на услугата в мрежата на Peugeot предлагат решения за инсталиране на контакт в дома или общи здания като бизнес сгради.

    Новият Peugeot Partner Tepee Electric има 170-километров пробег съгласно новия европейски цикъл на шофиране. Има редица функции за оптимизиране на пробега при всекидневно ползване. Ясно видим комбиниран индикатор за консумация на енергия/регенерация помага на водача да работи непрекъснато за нискоенергийно шофиране.

    В проучване на NewMotion в Европа, 25% от потребителите на електрически автомобили са отговорили, че спестяват до 60% от месечните такси за транспорт, сравнено с шофирането на автомобил на стандартно гориво, .

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини