Училище "Златаров" чества патрона си

Изображение 1 от 4

    С поредица сценични изяви СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ отбелязва патронния си празник. От сутринта учениците от началните класове се надпреварваха в знанията си за живота на Златаров. Подготвена от учителите от целодневната организация на обучение „Златаровата академия“ даде възможност най-малките да покажат какво са научили за своя патрон. Малчуганите рецитираха, танцуваха и демонстрираха химически опити, а викторината завърши с равенство между състезаващите се отбори.

    Детското театрално студио към „Клуб на радостта“ с ученици от училището и ръководител Татяна Вълчева представи четири миниатюри. Шегувайки се с морала на възрастните, децата разсмяха връстници и учители и блеснаха с театралния си талант. А режисурата бе на бившия възпитаник на училище „Златаров“ Мартин Костов.

    „Ха така, ха сега“ беше мотото под което се надиграваха учениците от 5 до 7 клас. Най-подготвени се оказаха 5а, 7б и 6в клас, а Зита Михайлова впечатли с уменията си жури и публика и завоюва индивидуалния приз. Нейни подгласници станаха Елеонора Иванова и Петър Йорданов.

    Празничният ден продължи със състезание по волейбол. Там абитуриентите надделяха над единайсетокласниците.

    Вечерта е отредена за традиционната пиеса на Младежкия театрален състав с ръководител Спас Янков. Тази година те представят „Д-р“ по Бранислав Нушич.

    В празничната програма е и утрешният ден на ученическо самоуправление, в който постът на училищен директор ще поеме Ивайло Налбантов.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини