Рут Колева – BG музикалният Сноудън, че и Ван Гог, Айнщайн

Рут Колева разкри схеми около избора и участието на родни изпълнители в конкурса "Евровизия". Самата тя също е имала идея да участва и нескромно разкри качествата си в социалните мрежи.

"Не е лесно когато се сблъскваш с такава помия. Защо артисти и изпълнители като мен никога няма да се явят на Евровизия? Миналата година, един голям лейбъл, с който преговарям, ми предложи, ако се явя на Евровизия да поеме разноските по турне в 20 европейски града + доста по-голям бюджет за маркетинг при издаване на албума ми. Заради това (и не само), аз реших да започна подготовка по явяване на този конкурс. Изглеждаше ми логично - издавам албум, английският ми е перфектен, имам опит и вярвам, че бих представила България достойно. Декември месец, около записите на една от песните, която бях решила да заявя (комерсиално парче дело на същия екип, работил с Поли Генова миналата година), получихме информация, че бащата на Гери-Никол е предложил голяма сума пари, за да се яви именно тя на конкурса. Тази информация инстантно ме отказа от въпросния "конкурс". Скандалите и неуредиците около него през годините го опорочиха достатъчно, за да дам шанс да бъда част от подобна надпревара. Ако не друго, музиката ми винаги е била чиста и безкомпромисна", изля мъката си Рут.

Тя решила да се откаже и да продължи напред, но сега изкарва на показ неща от кухнята на конкурса.

"Ще направя кратка предистория как са се развили нещата след моето отказване. Даден брой продуценти са изпратили предложения за песни към БНТ, след което е имало "тайно" гласуване от "уж" международен екип, за фаворит. От това, което разбирам, гласуването не само не е било тайно, а детайлно манипулирано и то не от кой да е, а самата - Саня Армутлиева. Та накратко, избраният за представител с двойно повече гласуве от 2-рия в класирането е Кристиян Костов. Желаем му успех. Проблемът в момента бил, че Саня ламптяла за пари, та с БНТ още нямали договор. Скандално. За капак, ако не отиде той, щяла да отиде Гери Никол с "Яката дупара" на база много съмнителни гласове от разни международни "блогъри" за които се твърди, че им е платено. Много представително. Още по-скандално е как БНТ са допуснали тази информация да изтече и да стигне дори до хора като мен - които нямат нищо общо с тоя конкурс. Браво Евровизия. Честито България. И нека Рут Колева пак го отнесе, за гнусните схеми на другите. Един човек днес ми каза, че ако напиша тази информация ще се превръна в Едуард Сноудън на българската музика", продължава певицата.

Рут публикува и скайп разговор с Борислав Миланов, автор на "If love was a crime" и "На инат" на Поли Генова за Евровизия. В тазгодишния конкурс е автор на песните на първо и трето място.

"Човек с опит и много информация. Предполагам, че с това действие ще разваля нашите взаимотношения, но държа да ви кажа, че той е честен в морално отношение и наистина вярвам, че песните му са най-добри за този конкурс. В общата картинка обаче, тази схема е покварена и за съжаление и той е част от тази поквара и несправедливост, което ме прави длъжна да споделя с вас тази информация. Боби, съжалявам. Наистина. Саня Армутлиева, Вяна Анкова и Гери Никол, в главните роли", анонсира Колева.

"Участвали сме в конкурса по всички изисквания, както вероятно са участвали и колегите от други лейбъли и самопродуциращи се изпълнители. Няма как да коментираме кой е победител като нямаме официална информация от БНТ", обявиха от Вирджиния рекърдс пред Dnes.bg.

Излиянията на Рут Колева продължават и в личен план след като публикува този разговор.

"Аз съм лош човек. Зъл. Гаден. Болен. Предател. Аз бих предала любимия си и ближния си, ако знам че влияе зле другиму. Не си мислете, че не знам и че не очаквах всички тия коментари и обиди. Не си мислете, че не ми е болно. Приемам го, нося си го. Дори на моменти да се чувствам абсолютно сама и се сещам, че и Ван Гог и Айнщайн са били така. Плача, даже не тихо и тайно. Понякога дори съм в тежест, щото идеалист не е леко да ти бъде наблизко. Понякога се самообвинявам, че съм това. Бих искала да съм друга, пак смела, но двулична. Двулична и удобна. Удобна и хитра. Не съм хитра. Не търся сензация, не търся скандал. Не искам внимание, не искам да гледам нечии провал. Не търся изгода, търся правота. Сигурно ще умра млада, тъжна и неразбрана, но с вяра, че съм живяла живота си с достойнство. С вяра в доброто. С жажда за промяна. С любов към справедливостта. И не ми дреме, ако ви разочаровам и мразите моята искреност", пише още певицата.

Редакцията е готова да предостави позициите на коментираните от Рут имена.

Малко по-късно, БНТ използваха социалните мрежи да отвърнат.

"Ако оставим настрана това как се нарича публичното разпространение на лична кореспонденция с цел изкуствено създаване на сензации или пък съзнателно пропускане на ключови моменти от разговори с цел да се създаде теория на конспирацията, то "разкритията" са наистина един много посредствен пиар. Българският представител на Евровизия 2017 ще бъде обявен през март и за добро или лошо няма да се казва Рут Колева", написаха от BNT Eurovision Bulgaria.

Официална позиция от БНТ обаче засега липсва. Липсва и като цяло информация за целия конкурс - кой участва, кои са песните, на каква база се оценяват и т.н.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Хасковлията
    3 0
    14:18, 17 фев 2017
    "Аз съм лош човек. Зъл. Гаден. Болен. Предател." - много точен самоанализ! Браво ! Повечето некъдърни музиканти в България , не биха си го признали. Ама ,и тя като Ласкин и Терзийски, опитва се, с оплюването на всички и всичко, да я забележат хората! ПФУ
Последни новини