Бизнесмен е обвинен за жестокия побой до смърт

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на 38-годишния Стоил Стоилов за умишленото убийство на 44-годишния мъж, пребит до смърт.

Вчера от МВР съобщиха, че около 4 часа на 14 февруари са получили сигнал за убийството и са задържали двама мъже.

Днес с постановление на прокурор от Софийската градска прокуратура на единия от тях - 38-годишния софиянец Стоил Стоилов е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.

За Стоилов разследващите са събрали доказателства, че на 13 февруари късно през нощта във вилно селище „Иструм парк“, намиращо се на язовир Искър до главен път Ихтиман-Самоков, умишлено е умъртвил жертвата си, като е нанесъл множество удари с ръце, крака и нож в областта на главата и тялото. 

Предстои внасяне в Софийски градски съд на искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемият Стоил Стоилов е бизнесмен и живее в кв. "Бояна", пише "Телеграф". Според съседите му обаче той забогатял от престъпна дейност - точел кредитни карти в Австралия и Франция. 

Убийството пък било извършено като "наказание", след като 44-годишният Славчо Димитров, който работел като строителен работник за Стоилов, откраднал бормашина и още някакви инструменти.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини