Индонезийската посланичка изненада свиленградския кмет с ръчно изработен от нея порцелан

Посланикът  на Индонезия у нас Сри Астари Расджид беше на опознавателна среща в кметството на Свиленград. Тя е от скоро в България и пограничния град в Хасковска област е една от първите й спирки у нас.

По време на визитата си посланик Расджид беше приета от кмета на града Георги Манолов, който я запозна с особеностите и богатствата на района.

Манолов представи пред гостенката си и най-големите проекти, реализирани през последните десетина години на територията на община Свиленград. 

Двамата се договориха за обща работа в развитието на културния обмен между фолклорни състави от двете страни. А градоначалникът на Свиленград покани за участие в местния  фолклорен фестивал, който се провежда в началото на юни в Свиленград, групи за традиционен индонезийски фолклор.

Посланик Расджид изненада Георги Манолов, като му подари  индонезийски  порцеланови съдове, изрисувани от нея по традиционна технология.  Сри Астари Расджид е известна художничка с многобройни изложби в своята страна и чужбина. 

Това не е първата визита на индонезийски дипломат в Свиленград. През 2006 г. тогавашният посланик посети града с цялото си семейство и придружи за участие в първото издание на Свиленградския фолклорен фестивал представителна танцова група за индонезийско изкуство към посолството, която бе отличена и с награда. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини