Въвеждат обучение след работа в гимназия, в Баните ще учат за хотелиери

Изображение 1 от 5

    За първа година е заявен прием за обучение чрез работа в ПГЕТ „Захари Стоянов” – Харманли по професия – Електротехник, специалност Електрически машини и апарати. Това са посочили от школото в обобщеното предложение за държавен план-прием за следващата учебна 2017/2018 година за област Хасково.

    Община Минерални бани съвместно с местния бизнес пък заявява и план-прием в две училища  по следните професии: Изпълнител на термални процедури – в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” и Хотелиер, кояето ще се изучава в същото училите и в СУ „Христо Ботев” в село Караманци.

    Сред заявените нови професии са: Моделиер-технолог на обувки и кожено-галантерийни изделия в ПГ "Проф. Д-р Асен Златаров" в Димитровград, Хотелиер в ПГССИ „Христо Ботев” в Свиленград, Приложен програмист в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви” в Хасково и Монтьор на транспортна техника в СУ „Д-р Петър Берон” в Тополовград.

    Обобщеното предложение за държавен план-прием за учебната 2017/2018 година за област Хасково беше представено от Регионалното управление на образованието-Хасково в Областната администрация пред Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие. На срещата присъстваха и директори на професионални гимназии от региона. Заседанието бе открито от областния управител на Хасково Минко Ангелов. В работата му участва и заместник областният управител Валентин Ангелов.  

    На срещата беше представен анализ за изпълнението на план-приема през последните три години, както и предложенията на отделните училища за държавен план-прием за 2017/2018 г.

    Броят на завършващите основно образование след 7 клас ученици през настоящата учебна година е 1911. Планираните паралелки са 77, от които 36 профилирани и 41 професионални.

    Броят на завършващите основно образование след 8 клас ученици през настоящата учебна година е 991. Планираните паралелки са 40, от които 6 профилирани, 7 непрофилирани и 27 професионални.

    Предвиден е и прием в задочна форма на обучение – 3 паралелки в общините Стамболово, Тополовград и Хасково. За ученици със специални образователни потребности са заложени и 4 паралелки с придобиване на първа степен на професионална квалификация в общините Хасково, Харманли и Свиленград.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      9 -1
      10:28, 10 фев 2017
      Брей,тая маса има по благ вид като го няма оня с тъпия поглед.Само Данев може да му оспорва първенството по "глупост на областен управител"!
    • 2
      Jo
      John
      5 -2
      11:04, 10 фев 2017
      тоя в ляво със червения пуловер как старателно си записва, трябва да го види майка му и да му даде по-отговорна работа във Фирмата!

      какъв програмист в ПГМЕТ, стругари и заварчици трябват за работа, дами и господа!
    • 3
      Go
      gogo
      4 -1
      13:36, 10 фев 2017
      Защо зам.Областния гледа в друга посока,навярно усеща,че вратата за него е отворена!!??? Стефчо с червеният пуловер пък мисли да го докара с цвят на млад пролетарий!!!
    • 4
      Ek
      ekspert RUO
      2 -2
      15:49, 10 фев 2017
      Каква е тая ехидна усмивка на Боева откъсана начална даскалица- голямата експертка,хубаво, че Златева я назначи в РИО,хайде в пенсия и тия там наредени Станчева,Пракова стига толкова на топло,да вземат дневника и в час да влизат!
    Последни новини