Нивата на реките и язовирите са под контрол в Кърджалийско

В Кърджалийско към момента няма нищо притеснително, извършeни са и се извършват превантивни проверки за нивото на водата на реките, състоянието на преливниците на водоемите с цел недопускане на ситуации, които да  застрашат сигурността на хората и компреметиране на изградената инфраструктура, каза обласгният управител на Кърджали Илия Илиев.

Всички общински кметове в Кърджалийско са предупредени да организират ежедневно наблюдение на водоемите в своите общини. Целта е да има навременна информация при евентуални проблеми с нивото на язовири и реки или с осигуряване на тяхната проводимост.

Той уточни, че през последните седмици от МОСВ е изпратено специално писмо до областните управи, кметствата и собственици на водоеми стриктно да следят състоянието на реките, язовирите и микроязовирите и готовността им за поемане на водите от снеготопенето.

Илиев допълни, че на територоията на област Кърджали има големи язовири, изградени на р.Арда –  яз. Кърджали и  яз.Студен кладенец, които са в системата на НЕК. На този етап те имат достатъчно обеми, защото през лятото нивото на водата в тях е била спаднала много заради продължилото няколко месеца засушаване.

Източник: http://www.kmeta.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини